Новият старши треньор на Левски Елин Топузаков говори на пресконференция

...
Новият старши треньор на Левски Елин Топузаков говори на пресконференция
Коментари Харесай

Топузаков: Ученик съм на Мъри, ще продължа неговата линия в Левски

Новият старши треньор на " Левски " Елин Топузаков приказва на конференция преди мача с ЦСКА в понеделник.

Ситуацията не е от най-цветущите. Опитах се в самостоятелни диалози с футболистите да ги успокоя. При тях всичко е наред и би трябвало да мислят единствено за футбол. Те би трябвало да се абстрахират и да мислят за работата си на терена. Аз и щабът ми ще създадем по този начин, че " Левски " да наподобява уместно. Този тим е селектиран и построен от Станимир Стоилов.

Виждаме каква е поддръжката към тима. Достигна се до друго равнище, което е заслуга на него и неговия щаб. Присъствал съм на неговите тренировки, негов възпитаник съм. Той е направил нещо необикновено и ще се опитам да продължа линията му. Отборът има потребност от поддръжка, това ще вършим в дните до мача ”, стартира Топузаков.
 
„ Мисля, че момчетата са в доста добра спортна форма. Имаха преобладаваща роля против съперниците. Наредиха четири следващи победи. Искаме да задържим линията и тимът да наподобява по същия метод и в понеделник. Нашата роля е чисто психическа, да са освободени. Не можем да кажем, че има любимец. Непредвидим мач сред два положителни тима ”.

„ Мисля, че съм запазил естествени човешки и професионални връзки. Говорихме на четири очи в деня, в който напусна. Изговорихме много неща. Надявам се и занапред да обсъждаме неща за тима. Съветите, които би ми дал, са скъпи ”.

„ Аз напрежение нямам. Не желая да влизам в ролята на Станимир Стоилов. Невъзможно е да го заместя. Страх нямам. За втори или трети път се явявам в такава позиция. Имам задоволително рутина и опит да се ориентирам в обстановката. Трябва да се продължи напред ”, продължи още Топузаков.

„ Мисля, че този тим би трябвало да получи поддръжка от своите почитатели, които са посочили, че могат да му дават криле ”.

„ Рецептата и решението е единствено работа. Завършващата фаза, последният пас – това са неща, върху които би трябвало да работим всеки ден. Във футбола и в треньорската кариера е мъчно да си правиш проекти за след няколко месеца. Всичко зависи от това по какъв начин ще продължи тима. Един треньор може да направи съвършена подготовка, само че това не му подсигурява резултати. В края на сезона ще обсъдим нещата ”.

„ Трябва да покажем чисто мъжки качества като себераздаване, взаимопомощ. Водещи са единоборствата, статичните положения. Надявам се там да излъжем съперника. Ще има борба, несъмнено по-малко футболни качества. Очаквам тези съставни елементи да доминират в мача ”, сподели още Топузаков.

„ Искам да си запазя за себе си дали ще върша промени. Имаме контузени, които няма да играят – Илиян Стефанов, Кристиан Димитров. Имаме проблеми с Хосе Кордоба. Ще забележим дали ще може да вземе присъединяване в мача. Ще изберем най-хубавото ”, разкри Топчо.

„ Ако приказваме за моментна форма и реализирани резултати и двата тима са непрекъснати. Формата в тези мачове не е от решаващо значение. Побеждава този, които желае повече успеха и прави повече старания ”, приключи треньорът на " Левски ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР