Новият старши треньор на Берое - Петър Хубчев, говори пред

...
Новият старши треньор на Берое - Петър Хубчев, говори пред
Коментари Харесай

Хубчев разкри кой го е убедил да се завърне в Берое и обяви: Знам колко е сложна ситуацията

Новият старши треньор на Берое - Петър Хубчев, приказва пред медиите преди старта на новия полусезон и след назначението в отбора от Стара Загора.

„ Заралии “ гостуват на Царско село тази неделя от 12:45 часа и срещата може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT , а на уеб страницата Gong.bg ще проследим развоя ѝ минута по минута.

„ Знам какъв брой е комплицирана обстановката в Берое. С доста хора приказвах. Истинската покана пристигна от кмета на града. След няколко диалога с него стигнахме до това решение “, стартира Хубчев.

„ За страдание, не разполагам с този брой футболисти, на който на мен ми се желае. Малко са, само че ще се опитаме в придвижване да попълним хората. Поемаме и различен риск. Взимаме футболисти, които съгласно мен не са подготвени чисто физически, само че нямаме друга опция “, добави той.

„ Селекцията е отворен развой, само че зависи от финансовите ни благоприятни условия. Хората, които дават отговор за Берое са много откровени и почтени. Търсим футболисти, които са свободни сътрудници, които се вписват във финансовата рамка на Берое в идващите даже няколко месеца. Аз персонално съм заречен на тези хора, че няма да бъде взет футболист, който да надвишава рамката, която са ми споделили на мен. Ще бъде доста мъчно. Отворен развой, само че мъчно ще намерим първокласен футболист. Тези футболисти не са неприятни като футболисти, само че не са готови физически. Само такива може да намерим в този миг ".

„ В един от последните ми диалози преди да се решим на тази крачка, тъкмо това ги помолих. Ако са 2 лв., да споделяме 2 лв. пред тима и футболистите. Да не разясняваме 5 лв., а в те да получат 2 лв.. Аз отидох непосредствено в Турция при тима и организирах диалог с всички. В момента диалозите също не престават. Това ненапълно ме улеснява доста. През годините футболистите бяха упреквани в доста неща. Самият клуб Берое бе упрекван в какво ли не. Футболистите бяха наричани заплатаджии и банкомати. Тези футболисти, които са сега заслужават едно по-голямо почитание. 95% от хората, с които приказвах демонстрираха схващане и без да са длъжни, тъй като сега и хляба и ножа са в тях, демонстрираха схващане и си понижиха заплатите. За това считам, че тези момчета са почтени за почитание. Пределно ми е ясно, че не такива неща ще върнат хората на трибуните, а единствено успехите ще върнат хората на стадиона. Желанието, което тимът ще покаже също може да върне хората на стадиона. Това е малко по-дълъг развой. Ще се стремим на това да наблегнем “, добави Хубчев.

„ Договорът ми с Берое е до лятото. Мисля, че по-добре от мен сте осведомени с ситуацията. Ако всичко е ОК, ще беседваме ".

„ Не мога да ви кажа дали Пламен Липенски ще остане част от щаба ми. Други неща са говорени с мен. Дали изобщо ще бъде част от треньорите на Берое не мога да ви кажа ".

„ В едни други времена и други условия бих споделил, че ще се борим и на двата фронта. Първенството ми е по-важно. Съществуването на този клуб ми е по-важно, само че това нищо не значи ".

„ На лагера бяха извикани шест или седем юноши от школата. Чувстваше се първоначално, че са малко по-плахи. Като футболни качества дори се изненадах малко. Имам концепция някои от 16-годишните да ги вземем в първия тим. Юношите ще бъдат малко по-трайно привлечени в първия тим ".

„ Доколкото е допустимо се запознахме с Царско село. В Царско село има повече промени, в сравнение с даже в Берое. Те играха в трите контролни срещи с съвсем разнообразни сформира. Трудно е да си извадим някакви заключения. Ние вършим нашите тактики и наблюдения. Ще се опитаме да вземем трите точки ".

На въпрос дали случилото се след полуфинала за Купата на България против ЦСКА към този момент е затворена страница за него, Хубчев отговори:

„ Не съм я затворил, само че не е моментът в този момент да разясняваме ".

„ Кметът е индивидът, който ме накара и ме пречупи да се върна “, приключи Петър Хубчев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР