Новият стадион на ЦСКА трябва да бъде готов за началото

...
Новият стадион на ЦСКА трябва да бъде готов за началото
Коментари Харесай

ЦСКА представи проект за нов стадион с капацитет между 15 и 18 хиляди места -

Новият стадион на ЦСКА би трябвало да бъде подготвен за началото на сезон 2025/26, оповестиха от интернационалният оператор SPORTFIVE на взаимна конференция, на която бе показан планът за създаване и ръководство на новия клубен стадион на " алените " в Борисовата градина.

Двете страни дадоха детайлности по отношение на изследванията и разбори, свързани с опциите за създаване и ръководство на бъдещото оборудване, както периодите, съпътстващи процесите по проектирането, създаване и ръководство на бъдещия стадион.

Представител на SPORTFIVE изясни, че строителството ще се реализира в съществуващата чашка на сегашния стадион " Българска войска " и задачата е новото оборудване да се впише в парковата среда.

Капацитетът на новия стадион ще бъде сред 15 и 18 хиляди фенове, като ще бъде отстранена пистата и почитателите ще бъдат доста по-близо до терена.

" Надяваме се и националният тим да играе на нашия стадион, разчитаме да има и концерти на интернационалните и локални звезди. 10 000 кв. м. ще бъдат върнати на парка. Целият стадион ще бъде с покрив. Ще има подземни гаражи за паркиране, а в случай че има потребност от външен паркинг, той ще бъде екологично насочен ", обявиха от SPORTFIVE.

На 1 юли стартират изследванията и подготовката на документите, а по предварителни планове разрушаването на остарелия стадион би трябвало да стартира на 1 април 2023 година. Строителството ще започва през 2024 година и за началото на сезон 2025/26 ЦСКА би трябвало да играе на новия стадион.

Инвестицията ще бъде към 80-90 милиона лв. и е обезпечена от притежателите на клуба, съобщи юристът на ЦСКА Станислав Трендафилов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР