Новият спортен министър Радостин Василев говори пред медиите, след като

...
Новият спортен министър Радостин Василев говори пред медиите, след като
Коментари Харесай

Радостин Василев свиква спешна среща с шефовете на ЦСКА и Левски

Новият състезателен министър Радостин Василев приказва пред медиите, откакто взе участие в откриването на цифровизиран Музей на спорта. Той взе отношение по доста наболели тематики за българския спорт и призна, че още идната седмица ще инициира среща с управлението на ЦСКА и Левски.

"Няма бранш в спорта, който да не ни е приоритет. Поставяме преди всичко прознрачността. В тази връзка ще бъде осъществен подробен разбор на обстановката, федерациите, спортната инфраструктура, проблемите в бранша. След този първи стадий ще стартираме реализация на съдружното съглашение. То е обществено, има незабавни привременни ограничения, знаете ги. Трябва да се преборим за нарастване на бюджета в бранш "спорт ", съобщи Василев.

"След срещата другата седмица с клубовете ще поканя управлението на ЦСКА да пристигна в Министерството. Дори Гриша Ганчев, който имаше обществени искания към сдружението, което е отговорно за "Борисовата градина " и Панчарево, и дружно с дружесвото да кажем пред Вас каква е действителната обстановка. Паралелно с това, ще поканя и управлението на Левски. Те също са в неприятно положение, доколкото разбирам. Трябва да покажем еднообразно отношение към всички. Ще опитам да бъда потребен по всевъзможен метод на най-големите ни клубове ", съобщи Василев.

"Вчера поканих шефа на трите сдружения, които стопанисват спортните бази. Обясненията на "Сердика спортни парцели " даде същата информация, каквато даде пред медиите. Ще забележим дали е допустимо да разгадаем този проблем в този момент. Министерството ще спомага по всевъзможен метод. "

"Вчера гледах контракта за наем на ЦСКА. На бюрото ми е, както доста други документи. Мисля, че този контракт не е загадка и ще преценим дали може да го публикуваме, с цел да се види всичко. Има комисия, в този момент ще видя какво е правено, по какъв начин е правено. За мое злощастие този проблем е от 4-5 години и нямам пояснение за какво е оставен толкоз дълго и е на процедура да се взриви в първите дни на моето ръководство. Оттук нататък въпросът ще бъде безусловно обществен. "

"Срещата с Левски ще бъде общото положение на клуба и на тематика усложнения. Естествено, ще направя среща и с останали футболни клубове. Знам, че този спорт е доста забавен. На мен, като министър от три дни, на бюрото са ми най-вече други документи. "

"Смятам, че страната пречи освен във връзка с стадиона на ЦСКА, а пречи на спортистите, на федерациите и на клубовете. Докъде съзнателно, до каква степен от непросветеност. Забележете нашите съседи. Те също имат зелена договорка, също имат организации, които се грижат за околната среда, само че съумяват да подобрят своята инфрасктуктура. Нашият народен стадион е бил ремонтиран преди 20 години и не дава отговор на приблизително европейско равнище. Не мога да приема, че при целия този разход и обир, не е имало пари за спорт. "

"Идеята за Национален стадион е заложена в съдружното съглашение в бранш "Спорт ", уповавам се да бъде осъществена в този мандат. Длъжен съм да го извършвам и ще направя всичко допустимо, с цел да слага началото. А в случай че се работи експедитивно, е допустимо да стигнем и до края. Държавата би трябвало да влага съществено в спортната инфраструктура, защото е в доста тежко положение. "

"Според Вас би трябвало ли да има смяна в българския футбол? Не е належащо да давам отговор пред вас, вие всички знаете. Няма късмет да загубим никакъв лиценз от УЕФА. Държавата няма да се намесва нито в лобиране за избор на президент, нито в орган на ръководство за футболния съюз. Държавата ще пази публичния интерес в спорта ", добави Василев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР