Новият сливенски митрополит Арсений идва в града за освещаване на

...
Новият сливенски митрополит Арсений идва в града за освещаване на
Коментари Харесай

Грандиозен концерт, спортни турнири и освещаване на нов параклис на празника на Средец

Новият сливенски митрополит Арсений идва в града за освещаване на „ Успение Богородично "

С богата стратегия Средец ще означи своя празник. Тя стартира преди дни с културни и спортни мероприятия, само че кулминационната точка ще бъде на 21 септември. От 10 ч. ще бъде тържествената сесия на Общинския съвет. По време на церемонията Божанка Асенова Николова ще бъде удостоена посмъртно със званието " Почетен жител ", ще бъде връчена грамота и знак на наследниците й. 

Заседанието на локалния парламент ще продължи с гласоподаване на предлагането на кмета Иван Кичев за безвъзмездното прекачване на собствеността, посредством подаяние, на парцел частна общинска благосъстоятелност на Църковното настоятелство при черква „ Успение Богородично “. Става въпрос за новия параклис, който ще бъде открит на идващия ден, 22 септември. За да освети Божия дом, в Средец ще дойде сливенският митрополит Арсений. 
Тържествата на 21 септември ще продължат с изложа на ретро коли и мотоциклети в градския парк. От 10:30 ч. ще се организира националният шампионат по свободна битка „ Продан Гарджев “ на стадиона. 

От 17 ч. на площад „ България “ ще започва празникът на пчеларя. Там ще има и празничен концерт. 

На идващия ден – в Деня на Независимостта, 22 септември, богатата стратегия продължава. В 8 ч. стартира освещаването на новия параклис, което ще продължи до 12 ч. 
От 09:30 ч. започва велопоход Аврамов мост-Дюлево. В 10:00 ч. на пл. „ България “ са честванията от 116-ата годишнина от оповестяването на независимостта на България. 

За края на празничната стратегия Общината е подготвила величествен концерт в центъра на града. Той ще стартира от 19 ч. с присъединяване на Яна Биюкова, Лазар Налбантов, оркестър „ Жарава “ и специфичното присъединяване на Нелина, Руси Русев и фолклорна школа Огин.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР