Няма компрометирани участъци на оградата по границата ни с Турция. Това

...
Няма компрометирани участъци на оградата по границата ни с Турция. Това
Коментари Харесай

Няма проблемни участъци по оградата на българо-турската граница, провери лично премиерът

Няма компрометирани сектори на оградата по границата ни с Турция.

 

Това е открила инспекция на служебния министър председател Димитър Главчев, служебните министри на вътрешните работи Атанас Илков и на защитата Атанас Запрянов, началника на защитата адмирал Емил Ефтимов и шефа на " Гранична полиция " основен комисар Антон Златанов. 

Те ревизираха настоящото положение на оградата по българо-турската държавна граница с хеликоптер. След това са обходили границата край Лесово.

" Положението по нашата българо-турска граница и външна граница на Европейския съюз е под надзор, устойчиво е. Това, което сме създали за последната година и половина - обезпечаване на хора, обезпечаване на техника, поддръжка на системите за видеонаблюдение, които сега работят всичките. Имаме досега 70% понижаване на миграционния напън, само че в този момент следва по-трудната задача - да продължим да поддържаме тези положителни резултати ", каза  директорът на " Гранична полиция " основен комисар Антон Златанов.

Ремонти екипи всекидневно обхождат преградното оборудване и реагират неотложно, където е нужни, се споделя още в известие на държавната пресслужба.

По думите на шефа на " Гранична полиция " на местата, където към момента няма интегрирана система за видеонаблюдение, се чака до 10 дни да бъде подписан контракт с реализатор за нейното създаване.

От началото на годината до момента граничните служители на реда са предотвратили над 44 000 опита на мигранти да влязат нелегално на територията на страната ни. Задържани са 2062 души.

Снимка: Пресслужба на МС
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР