Новият щам на коронавируса SARS CoV-2 (VOC) е открит в

...
Новият щам на коронавируса SARS CoV-2 (VOC) е открит в
Коментари Харесай

СЗО: Новият щам на коронавируса е открит в 22 европейски държави

Новият вариант на ковид SARS CoV-2 (VOC) е открит в 22 европейски страни. Това заяви шефът на районното бюро за Европа на Световната здравна организация (СЗО) Ханс Клюге в четвъртък на брифинг в Копенхаген, който беше излъчен във Фейсбук.
„ Както всички вируси, вирусът COVID-19 се е трансформирал с течение на времето. Разбирам терзанията по отношение на евентуалното влияние на тревожния вид на SARS CoV-2 (VOC). 22 страни в Европейския район на СЗО са разкрили този нов вид “, сподели той.
 СЗО: Чакат ни три до шест месеца тежък труд СЗО: Чакат ни три до шест месеца тежък труд
Експерти на Световната здравна организация предизвестиха в сряда, че може да има шест месеца " тежък, тежък път " през 2021 година, преди...
Щамът се популяризира по-бързо, изясни Клюге, макар че причиняваната от него болест не се е трансформирала доста. ТОРС CoV-2 (VOC) е регистриран във всички възрастови категории, децата не са изложени на висок риск. Новият вариант може да замести другите с времето, както е в Обединеното кралство и от ден на ден в Дания.
Според районното бюро на СЗО за Европа 53-те страни в района са докладвали 26 милиона доказани случая на COVID-19 през 2020 година и повече от 580 хиляди смъртни случая след зараза с ковид. В началото на 2021 година над 230 милиона души в европейския район живеят в страни с цялостна изолираност, а редица други страни ще разгласят нови ограничавания през идната седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР