Новият шампион в тежка категория на WBC Тайсън Фюри е

...
Новият шампион в тежка категория на WBC Тайсън Фюри е
Коментари Харесай

Тайсън Фюри чете молитви от Корана и Библията преди всяка битка

Новият първенец в тежка категория на WBC Тайсън Фюри е човек, който постоянно се осланя на религията и цитира стихове от Библията. 31-годишния деец е първенец в цялостния смисъл на думата, тъй като единствено същински първенец може да стигне до върха, а по-късно да удари дъното и още веднъж да се въздигне от пепелта като феникс.

Преди няколко години Фюри съумя да шокира света с победа над именитият Владимир Кличко и се окичи с поясите в тежка категория на WBA (Super), IBF, WBO, IBO, The Ring и линейната купа. За страдание този триумф разклати неговата душeвност и той се отдаде на алкохол, опиати и меланхолия. Тайсън споделя, че е мислил за самоубийство, само че в последна сметка се пребори и се завърна на кръга. В края на предишния месец Фюри нокаутира Дионтей Уайлдър и още веднъж седна на трона.
Интересен факт е, че преди всяка своя борба Фюри събира хората от своя щаб и четат молебствия от Корана и Библията. В щаба на Фюри има мохамеданин, който преди всяка негова среща чете първата глава от Корана, която се споделя Ал-Фатиха (Откриване). Самият Тайсън от своя страна цитира стихове от Библията. mma.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР