Новият сезон в Националната баскетболна лига е на прага си.

...
Новият сезон в Националната баскетболна лига е на прага си.
Коментари Харесай

Клубовете от НБЛ подкрепят благородна кауза


Новият сезон в Националната баскетболна лига е на прага си. Тази година елитните баскетболни клубове ще се обединят в името на нова благородна идея. С редица начинания и действия състезателите от десетте тима в НБЛ ще застанат зад напъните на Фондация „ Надежда за дребните “ да обезпечи дом и грижа на десетки изоставени деца.
„ Ние имаме вяра, че децата са нашето бъдеще. Спортът постоянно е бил образец за това, че с неизменност и непримиримост е допустимо да се реализира доста. А в НБЛ и клубовете, членуващи в нея, знаем, че всичко стартира от децата! Надяваме се да помогнем най-малко малко за популяризирането на благородната идея на Фондация „ Надежда за дребните “. А и кой знае, може някое от малчуганите, които получат помощ в този момент, след години да са бъдещи баскетболни звезди! “, съобщи основният управител на НБЛ Сандра Велчева–Хънт.
Вече повече от 10 години Фондация „ Надежда за дребните “, има две Малки къщи (т.н. центровете за настаняване от фамилен тип), където екип от експерти е дарил любов и грижа на над 150 бебета и дребни деца. „ Водени от концепцията да осигурим дом от фамилен вид, към този момент над 10 години екипът ни се грижи за изоставени деца в дребните къщи. Целта ни оттогава до през днешния ден е да повишим благосъстоянието на децата в риск, създавайки по-добри условия за развъждането, израстването и образуването им като пълноценни персони. Ние имаме вяра, че когато едно дете получи еднакъв старт в живота, пътят му отсега нататък ще бъде по-лесен! Щастливи сме, че НБЛ ни поддържа и избра за идея на новия сезон 2021/2022. Насърчаваме се, когато срещнем съидейници, които имат вяра и вършат положително. Надяваме се Заедно да сбъднем нашата фантазия - всяко дете да има еднакъв старт в живота и да изживее пълноценно своето детство “, сподели за партньорството доктор Камелия Славчева изпълнителен шеф на Фондация „ Надежда за дребните “.

Инициативата може да бъде подкрепена на следната сметка: Уникредит Булбанк
BIC: UNCRBGSF
BGN IBAN: BG30UNCR70001522296287
Титуляр: Фондация Надежда за дребните.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР