Новият сезон на най-голямата гейминг лига в България - A1

...
Новият сезон на най-голямата гейминг лига в България - A1
Коментари Харесай

Най-добрите геймъри в България ще се борят за 50 000 лева

Новият сезон на най-голямата гейминг лига в България - A1 Gaming League, ще стартира на 21 ноември, а наградният фонд, който най-хубавите играчи у нас ще си разпределят, е цели 50 000 лв.! Популярните у нас League of Legends, Counter-Strike:GO и FIFA21 ще бъдат съществена част от програмата на лигата, а записванията за първите шампионати са към този момент отворени на

Сезон 2021 ще се организира напълно онлайн и обичайно ще се излъчва всеки уикенд в най-голямата стрийминг платформа за геймъри, Twitch TV. Турнирите по всяка от игрите ще носят точки за най-хубавите и ще дефинират кой има късмет да попадне на огромните финали, а за първите трима във всеки шампионат е очакван и самостоятелен награден фонд от по 900 лв. за отборните игри (500 лв. за първо място, 250 за второ и 150 за трето) и 500 лв. за FIFA21 (250 лв. за първо място, 150 за второ и 100 за трето място). Събралите най-вече точки в идващите пет месеца ще се съревновават в плейофи, с цел да дефинират тимовете и самостоятелните финалисти в другите дисциплини. Най-очакваните мачове за състезателите и почитателите на електронните спортове у нас - Гранд финалите, ще се играят напролет на 2021.

По време на сезона ще се организират и единични шампионати по игрите DotA2, PES, Brawl Stars и още. За тях е очакван обособен награден фонд от 5 000 лв.. Новото в сезон 2021 ще бъдат провокациите King of the Hill (KotH) в League of Legends и CS:GO, в които уредниците ще дават късмет на разнообразни тимове, без значение от точките им в класирането, да се изправят един против различен и да се състезават за премия. Първият King of the Hill ще изправи първенците на 2020 против тимовете, които завоюват първите квалификации по League of Legends и CS:GO през ноември. Наградният фонд за всяко предизвикателство ще бъде 500 лв..

Над 100 000 фенове наблюдаваха последните финали на A1 Gaming League. Поради ограничения за сигурност по отношение на играчите и феновете, тази година те се организираха напълно онлайн в границите на една седмица. Сезон 2021 ще се състои с поддръжката на спонсорите OMEN и Monster Energy.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР