Новият сезон едва започна за повечето водещи отбори в Европа,

...
Новият сезон едва започна за повечето водещи отбори в Европа,
Коментари Харесай

Ливърпул среща Челси в супершампионска битка

Новият сезон едвам стартира за множеството водещи тимове в Европа, а към този момент е време да забележим и кой от тях ще се окичи с европейска популярност. Носителите на трофеите в Шампионската лига и Лига Европа за предходната акция Ливърпул и Челси се срещат на 500 км от София, с цел да дефинират носителя на Суперкупата на Европа.

За първи път в тази борба се опълчват напълно британски противници, а това нямаше по какъв начин да е иначе, откакто и четирите финалиста в двата европейски клубни шампионата в края на предходния сезон бяха точно от Острова. Тогава мърсисайдци надвиха над Тотнъм, а "сините " се разправиха с Арсенал в напълно лондонски конфликт.

Двата отбора се срещат на "Водафоун Арена " в Истанбул, което е домът на Бешикташ. Най-големият турски град е по-специален за Ливърпул и почитателите му, тъй като там преди 14 години беше популярният край в Шампионската лига против Милан, извоюван след популярен поврат от 0:3 до 3:3 и дузпи. Е, арената не е същата като тогава, само че спомените остават.

Ако побеждават с оценката, мърсисайдци към този момент ще имат 13 на европейската сцена, като единствено Барселона, Реал Мадрид и Милан имат повече. Те са и последният британски отбор със Суперкупата на Европа, откакто я взеха през 2005 година против ЦСКА Москва.

След това цели четири пъти британските участници в борбата за трофея не успяваха да стигнат до него. А в два от тези случаи на губещата страна беше Челси - през 2012 и 2013 година Другите два пъти разочарованието беше за Манчестър Юнайтед - през 2008 и 2017 година

Макар за първи път англичани да спорят между тях за това отличие, този край постоянно е ставал сцена на борба на тимове от една страна. Най-често това е Испания, като цели пет пъти отбори от Примера дивисион са се борили за славата. Другите два пъти италианската Серия А е имала и двата представителя в дуела за Суперкупата на Европа.

Двата отбора влизат в разнообразни изходни позиции за тази среща, откакто към този момент сезонът за тях във Висшата лига стартира. Ливърпул потегли с разгром над Норич, само че неприятната вест от него е, че титулярният пазач Алисон се контузи и това наложи незабавно да бъде притеглен Анди Лонергън, който попадна в групата за Истанбул като запаса на Адриан.

Челси пък записа тежък провал с разгром 0:4 в гостуването на Манчестър Юнайтед и това беше горчив формален дебют за новия управител Франк Лампард. Без Еден Азар "сините " към този момент не демонстрират убеденост и ще се стремят да излязат от сянката на белгиеца в тази борба.

Началото ѝ е 22:00 часа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР