Новият Съвет (борд) на директорите на Държавната консолидационна компания (ДКК)

...
Новият Съвет (борд) на директорите на Държавната консолидационна компания (ДКК)
Коментари Харесай

Новото ръководство на ДКК с официални правомощия и по-малки заплати от днес

Новият Съвет (борд) на шефовете на Държавната консолидационна компания (ДКК) е публично вписан в Търговския указател на 31 август 2023 година и от през днешния ден стартира осъществяване на програмата, заложена от Министерството на стопанската система и промишлеността.

О т през днешния ден е в действие и  на членовете на органите за ръководство и надзор на обществените предприятия, оповестиха от икономическото министерство. Изпратени са и инструкции за доста ограничение на представителните разноски в размер до 5 хиляди лв. годишно, като опция за използването им ще имат единствено изпълнителните шефове, а не членовете на бордовете, както е било досега.

В новото управление на ДКК влизат Иван Зангочев - изпълнителен шеф и член на борда, Елена Болтаджиева - ръководител на борда, и Десислава Чалъмова, Венелин Шъков и Николай Желязков като членове на борда на шефовете.

За месец те би трябвало да създадат цялостен разбор на всяко сдружение под шапката на ДКК , който да включва и съответни оферти за преструктуриране на активността на предприятията за реализиране на оптималната им успеваемост. " За осъществяване на големия капацитет, който имат тези сдружения, е належащо актуализиране и основаване на нови бизнес стратегии с ясни цели, механизми за надзор и цели, структурирани на тримесечие, които да бъдат подготвени през месец ноември ", показват още от Министерството на стопанската система и промишлеността.

Богданов е разпоредил също да се вкара централизирана система към ДКК и икономическото министерство за мониторинг и надзор на сдруженията с данни за финансови и оперативни индикатори в действително време.

Екипът ДКК се назначава с мандат и сложени цели за период до 6 месеца. Дотогава се планува да бъдат извършени състезания за ново управление.
 Борисов: Политическа партия употребяват ваканцията на Народно събрание за поголовна промяна на фрагменти със свои хора
Борисов: Политическа партия употребяват ваканцията на Народно събрание за поголовна промяна на фрагменти със свои хора

Ако това е сглобката, не виждам по какъв начин ще продължим да участваме, отсече водачът на ГЕРБ

Кои са новите шефове в Държавната консолидационна компания:

Иван Зангочев е приключил компетентност " Макроикономика " в Университет за национално и международно стопанство. В професионален проект, той има редица основни квалификации в региона на корпоративните финанси и стратегическо ръководство. Притежава над 20-годишен опит в основаването и внедряването на процедури за дейно финансово ръководство. Работил е за компании като Сименс АГ, " Глобъл Комюникейшън Нет " АД, 4C Security Solutions Limited, където е отговарял за ръководството на цялостната финансова и административна активност на сдруженията. Той е бил ръководител на съвета на шефовете в " Държавна консолидационна компания " ЕАД и член на Съвета на шефовете в " Кинтекс " ЕАД.

Елена Болтаджиева е приключила Университет за национално и международно стопанство, където придобива квалификационна степен " Магистър " в компетентност " Право ". Тя има знания в региона на нормативните актове в българското законодателство и има над 20-годишен управителен опит в ръководството на административни процеси в редица държавни институции. През годините госпожа Елена Болтаджиева е заемала управителни позиции в институции като Сметна палата, Държавна комисия по стоковите тържища и борсите, Министерство на правораздаването, институцията на омбудсмана на Република България, Министерство на здравеопазването и Главен секретар в Министерството на нововъведенията и растежа.

Десислава Чалъмова е машинен инженер по сложна машинизация в строителството от Технически университет София и магистър-инженер по околна среда и стабилно развиване от Химико-технологичния и металургичен университет в София. Тя има следдипломни квалификации от Минно-геоложкия, Софийския и Американския университети. Инж. Чалъмова има 30-годишен опит в предприемачество, търговия и вложения, в промишленост, енергетика и околна среда, работейки със стратегически български и задгранични индустриални оператори и вложители.

Николай Желязков е приключил Технически университет - Варна, където придобива квалификационна степен " Магистър " в компетентност " Право ". Той е юрист в Адвокатска гилдия Варна и има над 20-годишен професионален опит в гражданското и административното право с главен предмет на активност отбрана на гражданските права. Г-н Николай Желязков има спомагателни квалификации от Национална стратегия " Управленски умения " и " Право на Европейския съюз ".

Венелин Шъков е приключил Университет по архитектура, строителство и геодезия, където придобива квалификацията строителен инженер с магистърска степен " Водоснабдяване и канализация ". Той има над 15-годишен професионален опит в проектирането на инфраструктурни обекти и ръководството на капиталови планове в областта на ВиК системите. Със своята експертиза и умения, той е съдействал за проектирането и реализацията на редица капиталови планове - ВиК, Пожарна сигурност, План за сигурност и здраве, Проект за ръководство на строителни боклуци и други. От 2017 година досега е основен специалист в Направление " Архитектура и градоустройство " към Столична община, където дава отговор за ръководството и развиването на инфраструктурни обекти в частта водоснабдяване и канализация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР