Новият сън ♥ Рай на земята Искам за забравите всичко,

...
Новият сън ♥ Рай на земята Искам за забравите всичко,
Коментари Харесай

Щастието е избор, също както страданието ♥ Дон Мигел РУИС

Новият сън
♥ Рай на земята

Искам за забравите всичко, което сте научили в живота си. Това е началото на ново схващане, на нов сън.

Сънят, в който живеете, е ваше създание. Това е вашата визия за действителността и вие можете да я измененията във всеки миг. Способни сте да създадете пъкъл, способни сте да създадете и парадайс. Защо да не сънувате друг сън? Защо да не употребявате мозъка си, въображението си и страстите си, с цел да сънувате парадайса?

Използвайте въображението си и ще се случи нещо неизмеримо. Представете си, че сте способни да видите света с други очи – такъв, какъвто поискате. Всеки път, когато отворите очи, виждате света по друг метод.

Сега затворете очи и след това ги отворете и погледнете.

Ще видите по какъв начин любовта се излъчва от дърветата, от небето, от светлината. Ще видите любовта във всичко в близост. Това е положението на самодоволство. Ще виждате любовта във всичко, в това число в себе си и в другите хора. Дори когато близките са тъжни или ядосани, зад тези усеща още веднъж ще откриете обич.

Като употребявате въображението и новия си метод на усещане, желая да видите по какъв начин живеете нов живот, нов сън, живот, в който не ви е належащо да оправдавате съществуванието си и сте свободни да бъдете самите себе си.

Представете си, че ви е разрешено да бъдете щастливи и в действителност да се наслаждавате на живота. Няма ги споровете със самите вас и с другите.

Представете си, че живеете без боязън да изразите фантазиите си. Знаете какво желаете, какво – не и по кое време го желаете. Свободни сте да измененията живота си по този начин, както желаете. Не се боите да помолите за мечтаното, да кажете „ да “ или „ не “ на всеки и на всичко.

Представете си, че живеете без страха да ви съдят. Поведението ви към този момент не се управлява от това, което близките могат да си помислят за вас. Не се чувствате виновни за мнението на другите. Не изпитвате потребност да контролирате никого и никой не управлява вас.

Представете си, че живеете, без да съдите другите. Лесно простите и сте се освободили от предходната сдържаност. Не изпитвате нужда да бъдете прави, нито да изкарвате другите отговорни. Уважавате себе си и всички останали и те също ви почитат.

Представете си, че живеете без страха да обичате и да бъдете обичани. Вече не се боите да бъдете отхвърлени и не изпитвате потребността да бъдете признати. Можете да кажете „ Обичам те “, без да се срамувате или оправдавате. Можете да вървите по земята с изцяло намерено сърце, без да се боите, че ще ви наранят.

Представете си, че живеете без страха да поемате опасности и да изследвате живота. Не се боите, че ще загубите нещо. Не се боите да живеете в този свят и не се страхувате от гибелта.

Представете си, че се обичате такива, каквито сте. Обичате тялото си, каквото е, и страстите си, каквито са. Знаете, че сте съвършени.

Причината да ви апелирам да си визиите тези неща е, че всички те са изцяло вероятни! Можете да живеете в положение на самодоволство, на берекет, в съня за парадайса. Но с цел да заживеете в този сън, би трябвало първо да го разберете.

Само любовта може да би донесе това положение на самодоволство. Да изпитваш самодоволство е като да бъдеш влюбен. Да бъдеш влюбен е като да изпитваш самодоволство. Летиш в облаците. Където и да отидеш, виждаш обич. Наистина можете да живеете по този начин всеки момент. Възможно е, тъй като други са го правили, а те не са по-различни от вас. Животът им е самодоволство, тъй като са трансформирали споразуменията си и сънуват друг сън.

Щом изпитате блаженството, то ще ви хареса. Ще разберете, че земният парадайс е същински – че раят фактически съществува. Когато осъзнаете, че раят съществува, че е допустимо да останете там, от вас зависи да положите усилието да го извършите. Преди две хиляди години Иисус е разказал за царството небесно, за царството на любовта, само че съвсем никой не е бил подготвен да го чуе. Казвали са: „ За какво приказваш? Сърцето ми е празно, не усещам любовта, за която говориш; не чувствам покоя, който ти притежаваш “. Не би трябвало и вие да вършиме това. Просто си представете, че неговото обръщение за любовта е допустимо и ще откриете, че е ваше.

Светът в действителност е красиво място. Животът може да бъде доста елементарен, когато се управлява от любовта. Нищо не ви пречи да бъдете любящи от самото начало. Изборът е ваш. Дори да нямате причина, обичайте – защото любовта ви прави щастливи, Любовта в деяние носи единствено благополучие. Любовта ще ви донесе вътрешен покой. Тя ще промени визията ви за всичко.

Можете да видите всичко през очите на любовта. Можете да осъзнаете, че любовта е на всички места към вас. Когато живеете по този метод, в мозъка ви към този момент няма мъгла. Това търсят хората от епохи. От хиляди години търсим щастието – изгубения парадайс. Хората са работили настойчиво, с цел да стигнат до този миг и това е част от еволюцията на мозъка. Това е бъдещето на човечеството.

Този метод на живот е вероятен и е в ръцете ви. Мойсей го назовава Обетована земя, Буда го назовава Нирвана, Иисус го назовава Рай, а толтеките – Нов Сън. За страдание, вие сте комплицирани от съня на планетата. Всичките ви убеждения и съглашения са там, в мъглата. Усещате наличието на паразита и вярвате, че това сте вие. Ето за какво ви е мъчно да се освободите – да прогоните паразита и да отворите място за любовта. Вие сте привързани към Съдника, привързани сте към жертвата. Страданието ви носи чувство за сигурност, тъй като го познавате доста добре.

Но в действителност не е належащо да страдате. Единствената причина за страданието е, че сте го избрали. Ако се вгледате в живота си, ще откриете доста извинения за страданието, само че никое от тях не е задоволително положително. Същото важи за щастието. Единствената причина да сте щастливи е, че сте избрали да бъдете щастливи. Щастието е избор, също както страданието.

Може би не сме в положение да избягаме от ориста на човек, само че имаме избор: да страдаме от ориста си или да й се любуваме. Да страдаме или да обичаме и да бъдем щастливи. Да живеем в пъкъла или да се потопим в парадайса. Аз избрах парадайса. А Вие?

Из: „ Четирите съглашения “, Дон Мигел Руис, изд. „ Кибеа “, 2008 година
Снимка: miguelruiz.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР