Новият режим на водата в Перник влиза в сила от

...
Новият режим на водата в Перник влиза в сила от
Коментари Харесай

Новият режим на водата в Перник влиза в сила от утре

Новият режим на водата в Перник влиза в действие от на следващия ден, заяви уеб сайтът на общината. В централната част на града, квартал Изток и селата Бучино, Люлин и Дивотино, тя ще се пуска от 14 до 22 часа.

При въведеният на 18 ноември режим вода имаше с два часа повече, като се пускаше по пет часа заран и пет вечер. От локалното ВиК обаче разясниха, че от хидравличните удари при стартирането на водата, повредите зачестяват и предложиха едноразов режим.

Причината за водния режим в Перник е ниското равнище на язовир " Студена ". При потенциал 25 млн. кубически метра, в този момент в него има малко над 4 млн.

До момента, поради водната рецесия в Перник, бяха освободени ръководителят на ВиК-Перник Иван Витанов и регионалният шеф Ирена Соколова. Постановление на пернишката прокуратура пък твърди, че има доказателства за виновност и на министрите на районното развиване и екологията. Дали има задоволително данни за закононарушение от страна на Петя Аврамова и Нено Димов би трябвало да реши профилираната прокуратура.

При телевизионни изявленията през предходната седмица двамата министри не признаха да има съществени неточности от тяхна страна. Регионалният министър Петя Аврамова разяснява, че единствената нейна неточност е забавянето на въвеждането на водния режим.

Нено Димов пък разгласи, че може би е закъсняла инспекцията за черпене на вода от " Студена " от Радомир. Това може да става единствено при спешна обстановка, а инспекция предишния месец на Министерство на околната среда и водите откри, че е правено без да има такава.

Продължава търсенето на различни способи за обезпечаване на вода за Перник. Събраните досега концепция от Министерство на регионалното развитие са предадени на " Басейнова дирекция " в екоминистерството, където специалисти да преценяват дали могат да бъда осъществени. Най-вероятно водният режим в Перник ще продължи до пролетта, когато може да бъде анулиран, в случай че природата е благосклонна.

Часовете с вода в Перник и Пернишко

Централната част, квартал Изток и селата Бучино, Люлин, Дивотино, гр.Батановци, кв.Бела вода – блоковете, с.Богданов дол, с.Черна гора, с.Ярджиловци, с.Лесковец - 14 - 22 часа

С. Кладница, Делта Хил, с. Долно Драгичево, с. Горно Драгичево, с. Рударци - 6 - 21 ч.

Кв.Църква – ниска част - 5 - 12 ч.

Кв.Църква - висока част - 17 - 22 ч.

Кв. Кало - 8 - 20 ч.

Профилакториума, кв.Ралица, кв.Могиличе, кв.Калкас - 5 - 13 ч.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Региони (7443)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР