Новият проект на Трейс в Сърбия ще приключи в рамките

...
Новият проект на Трейс в Сърбия ще приключи в рамките
Коментари Харесай

"Трейс груп холд" спечели договор за 60 млн. eвро в Сърбия

Новият план на " Трейс " в Сърбия ще завърши в границите на към 1000 дни. На фотографията - първа копка на сектор от Западната дъга на Софийския околовръстен път

© Красимир Юскеселиев
Увеличаване
Преглед на оригинала Смаляване
Нов контракт за инфраструктурни действия в Сърбия е подписала българската строителна компания " Трейс груп холд ". След като в предходните години работи по автомагистралата от Ниш до Белград и други пътни планове в западната ни съседка, в този момент компанията ще модернизира и рехабилитира жп правата Ниш - Брестовац за 59.85 млн. евро.

Това излиза наяве от известие на " Трейс груп холд ", оповестено на уеб страницата на Българската фондова борса (БФБ). Финансирането е обезпечено от Международната банка за възобновяване и развиване, Европейската капиталова банка и Република Сърбия.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Какво ще се прави

Договорът е подписан публично на 28 декември м.г., а срокът за осъществяване е 1005 календарни дни. Изпълнител е обединяване " Трейс Балкантел " с водещ сътрудник " Трейс груп холд " АД (85%) и " Балкантел " ООД (15%). Възложител е Министерството на финансите на Република Сърбия.

Плановете са в границите на близо три години да бъде осъществена рехабилитация на жп линията от изхода на гара Ниш до входа на Брестовац с дължина 23 км, излиза наяве от документите на " Трейс ". Проектът включва и обезпечаването на нужните телекомуникации и сигнализация на гарите.

Опит

Преди година да вземем за пример две локални дъщерни сдружения на българския холдинг подписаха с възложителя " Пътища Сърбия " контракти за 44.5 млн. лева за поддържане на малко над 1000 км пътища в западната ни съседка. Преди това през миналите 7-8 години " Трейс груп холд " има контракти за стотици милиони от разнообразни пътни планове в югоизточната част на Сърбия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР