Новият президент на Зимбабве Емерсън Мнангагва обеща днес да създаде

...
Новият президент на Зимбабве Емерсън Мнангагва обеща днес да създаде
Коментари Харесай

Новият президент на Зимбабве щял да бори корупцията и бедността

Новият президент на Зимбабве Емерсън Мнангагва даде обещание през днешния ден да сътвори работни места, да понижи бедността и да се бори с корупцията, съобщи Франс прес и Българска национална телевизия.
" Ще сътворяваме работни места за нашата юноша и ще понижим бедността на цялото население ", съобщи Мнангагва в първата си тирада след встъпването си в служба като държавен глава. Той сподели също, че корупционните практики би трябвало да се прекратят неотложно.

Новият президент даде обещание следващата година да свика демократични избори, както е планувано, и съобщи, че страната се обновява след 37-годишното ръководство на предшественика му Робърт Мугабе, показва Асошиейтед прес.

Мнангагва прикани Зимбабве да надмогне порочните политики от близкото минало.

" Не бива да изпускаме тази опция. Не бива да оставаме заложници на предишното си ", прикани той и отдаде дължимото на Мугабе на фона на хладни ръкопляскания от страна на множеството.

Мнангагва даде обещание също да възмезди белите фермери, чиито земи са били отнети при поземлената промяна при ръководството на Мугабе, въпреки да посочи, че случилото се е необратимо. Той отбраните промяната като нещо, което е било належащо, отбелязвайки, че обвързваните с нея политики и стратегии са били неизбежни.

При полагането на клетва през днешния ден Мнангагва сподели, че поема властта с надълбоко примирение след изключителната поредност от събития, почнали с уволняването му от Мугабе от вицепрезидентския пост по-рано този месец.

Мугабе подаде оставка във вторник, подложен на голям напън от военните, ръководещата партия и народа.

Бившият президент не участва на днешната гала по полагане на клетва. Висши представители на ръководещата партия споделиха, че той ще остане в Зимбабве с тяхното заричане да бъде в сигурност и да резервира престижа си на воин от битката за самостоятелност на Зимбабве - някогашна английска колония.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР