Новият президент на Европейската комисия заяви днес, че Брекзит без

...
Новият президент на Европейската комисия заяви днес, че Брекзит без
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен направи изненадващо изказване за Брекзит

Новият президент на Европейската комисия съобщи през днешния ден, че Брекзит без съглашение ще има "масово отрицателни последствия " за Англия и Европейски Съюз.

Тя добави, че Брюксел може да даде незабавна помощ за страни като Ирландия, които биха понесли тежестта на сходен развой.

В първото си изявление, което даде, откакто беше утвърдена за поста си, Урсула фон дер Лайен съобщи, че контрактуваното съглашение сред Тереза Мей и основния договарящ за Брекзит в Европейска комисия, Майкъл Барние, ще остане в основата на всевъзможни бъдещи договаряния.

„ Не желаеме корав Брекзит, това е неприятен резултат и за двете страни”, сподели тя в изявление за Guardian.
Продължаващата трета година рецесия към Brexit се задълбочава на фона на обещанията на Борис Джонсън, който е любимец за спечелването на премиерския пост, да напусне Европейски Съюз с или без договорка на 31 октомври.

Британската Камара на общините през днешния ден утвърди предложение, което ще затрудни възможен опит на идващия министър председател да извади Англия от Европейския съюз без договорка.

Депутатите утвърдиха мярка, която възпира държавното управление да даде почивка на Народното събрание в седмиците преди плануваното излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз - 31 октомври.

Фон дер Лайен засегна и въпроса с бюджетния недостиг на Италия. Тя означи, че европейските правила за стабилността и икономическия напредък би трябвало да бъдат спазвани, само че и че те разрешават много огромна еластичност, която може да бъде употребена за реализиране на напредък посредством вложения.

"Това е една от стъпките, които можем да създадем дружно. Трябва да премахнем разгорещените страсти от дебатите ", уточни Фон дер Лайен. Така, на процедура, тя предложи промяна на тона на договарянията сред Брюксел и Рим по отношение на италианските обществени финанси.

По тематиката с върховенството на закона в Полша и Унгария Фон дер Лайен сподели, че "ние желаеме мониторинг за всички страни членки, с цел да избегнем усещането, че част от Европа гледа другите с фундаментално сериозен взор. Всички ние би трябвало да научим, че цялостното господство на закона е постоянно наша цел, само че и че никой не е идеален ".

В настрана изявление за немския вестник "Велт " Фон дер Лайен даде обещание да заеме твърда позиция във връзка с Русия и да резервира глобите поради ролята на Москва в спора в Източна Украйна.

"Кремъл не прости слабостта. От позицията на силата би трябвало да запазим глобите против Русия ", сподели тя, като добави в това време, че Европейски Съюз би трябвало паралелно с това да търси разговор с Москва.
Превод и редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР