Новият президент на БФ Мотоциклетизъм Ангел Траков разкри днес в

...
Новият президент на БФ Мотоциклетизъм Ангел Траков разкри днес в
Коментари Харесай

Новият президент на БФ Мотоциклетизъм Ангел Траков обеща нова писта


Новият президент на БФ Мотоциклетизъм Ангел Траков разкри през днешния ден в Пресклуб " България ": Цял живот съм мечтал да направя нова писта. Активният играч на писта и членовете на новоизбрания Управителен съвет показаха програмата си за ръководство на един от най-привлекателните спортове в света през идващите 4 години.

Всички благодариха на Богдан Николов, който 26 години отпред на федерацията вложи сърцето си и се посвети за развиването на мотоциклетния спорт, тъй че неговите наследници да има какво да надграждат. С ангажимента, че не е привързан, пловдивчанинът Траков уточни града под тепетата като подобаващата локация за бъдещото мултифункционално асфалтово оборудване. Пловдив е центъра на България, сезонът за мотоциклетния спорт там е най-дълъг заради мекия климат, стопански районът е развъртян и има доста добра хотелска база.

Траков би бил благополучен, в случай че в края на мандата най-малко е почнало построяването на по този начин нужната мотописта, каквато няма у нас, стана ясно от думите на новия началник, който отвън спорта е ръководител на Съюза на интернационалните превозвачи.

Десислав Цеков – член на Управителния съвет на федерацията и играч по Хард Ендуро поддържа изцяло нуждата от създаване на писта. Шампион и уредник на доста събития, врачанинът е основател на мотоциклетния клуб с най-вече на брой състезатели към днешна дата – „ Хард Райдърс “.
Михаил Иванов застава напълно зад концепцията за новия състезателен обект и ще работи за нейното осъществяване. А до тогава състезателите ще продължат да употребяват само летищния комплекс „ Долна Митрополия “, по тази причина федерацията си е сложила за задача да усъвършенства инфраструктурата. Ползването на летището обаче става със единодушието на военните и това основава редица усложнения. Бизнесмен в региона на строителството, Иванов е създател на един от най-успешните планове – клуб „ Еко Рейсинг Тийм “ дружно с многократния първенец на писта Мартин Чой. Освен участник в разнообразни надпревари от 2005 г насам, Иванов показа, че знае по какъв начин се прави и продава артикул.

Именно това е измежду целите на новото управление на федерацията – да стане мотоциклетизмът по-атрактивен за публиката и респективно да има повече рекламодатели. Като организация на надпреварите предходното управление беше безупречно, само че наличието на фенове беше незадоволително, което ще се промени, споделиха шефовете на БФ Мотоциклетизъм. Да се усили броят на състезателите е другата огромна цел на новото управление. Така ще се усъвършенства и конкуренцията мужду тях.

„ Имаме концепция да включим и минимоторите в надпреварите, а също да създадем и зимен шампионат “, показа Михаил Иванов. За да станат състезателите повече, детските школи би трябвало да се развият, те са люлката на бъдещите участници в разнообразни съревнования. По сходство на ски учебните заведения ще действат доста мотоучилища, като бъдат лицензирани, добави Иванов.

Да се затвори цикълът от деца до първенци е задачата ни, акцентира и Джанмарко Сантучи, някогашен началник на детската школа в италианския тим. Чужденецът с бизнес у нас от 10 година насам е взел участие в районните и национални шампионати по мотокрос на Италия, по тази причина и дава отговор за тази дисциплинираност в УС на нашата федерация. Плюс това е картотекиран играч тази година. Повече състезатели от всички възрасти и класове, както и бази, които да подобрим са акцентите в 4-годишния програмен интервал на БФ Мотоциклетизъм съгласно Сантучи.

Централата ще направи всичко допустимо още веднъж да провежда европейски и международни шампионати в България, както го правеха някогашните ръководители Богдан Николов и Румен Петков в продължение на години, заявява президентът Ангел Траков. Без поддръжката на страната домакинство на събития от подобен сан е невероятно, по тази причина федерацията търси метод да се срещне и беседва с министър Красен Кралев, стана ясно на конференцията.

Ангел Траков, Десислав Цеков, Михаил Иванов и Джанмарко Сантучи имат желание и да продължат да се състезават. В скоро време следва да стане явен спортният календар за 2021 година

Източник: Пресклуб " България "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР