Новият председател на Националния статистически институт доц. д-р Атанас Атанасов

...
Новият председател на Националния статистически институт доц. д-р Атанас Атанасов
Коментари Харесай

Доц. Атанасов: НСИ трябва да обръща все по-голямо внимание на съвременните информационни системи

Новият ръководител на Националния статистически институт доцент доктор Атанас Атанасов беше посетител в " Денят стартира ".

Той уточни, че Национален статистически институт би трябвало да обърне по-голямо внимание на актуалните осведомителни системи, а измежду целите му е съдействието с всички институции, както и с медиите, висшите учебни заведения и останалите консуматори на информация.

" Има два метода, с които се събират данните. Първият метод е със особено проведено наблюдаване, каквото, да вземем за пример, беше броене на популацията, където лицата или компаниите би трябвало да попълнят някакви въпросници. Вторият метод за събиране на данни е по административен път - т.е. данните съществуват под някаква форма в някаква друга организация и с някаква дребна спомагателна обработка би трябвало да бъдат пренесени от едната институция в другата ", изясни доцент Атанасов.

Той напомни, че Национален статистически институт е една от най-старите институции в страната - на 142 години.

" Това, което може да се надгражда в бъдеще е, че актуалната статистика обръща все по-голямо внимание на актуалните осведомителни системи. Това е едно от направленията, в които считам, че би трябвало да се работи в бъдеще ", съобщи доцент Атанасов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР