Новият председател на германския Християндемократически съюз (ХДС) обмисля промяна в

...
Новият председател на германския Християндемократически съюз (ХДС) обмисля промяна в
Коментари Харесай

Наследничката на Меркел ще ревизира либералната ѝ политика към мигрантите

Новият ръководител на немския Християндемократически съюз (ХДС) обмисля смяна в политиката на партията към мигрантите преди изборите за Европейски парламент следващата година, съобщи Ройтерс.

Анегрет Крамп-Каренбауер даде сигнал, че може да скъса с демократичния метод на предшественичката си Ангела Меркел.

В петък консервативната немска партия избра Крамп-Каренбауер да размени Меркел и по този начин тя стана водещ претендент за идващ канцлер на Германия, най-голямата европейска стопанска система.

Малката преднина, с която Крамп-Каренбауер победи противника си Фридрих Мерц, обаче разкри раздялите в най-голямата партия във Федерална Република Германия, които новата партийна лидерка би трябвало да се опита да преодолее преди изборите за Европарламент през май, както и в четири немски провинции през идната година.

Едно от най-големите разделения в ХДС е по въпроса за миграционната политика. " Искам да свикам работно разискване по миграцията и сигурността с специалисти и критици на политиката към мигрантите и бежанците, които да работят по съответни усъвършенствания ", сподели Крамп-Каренбауер пред седмичника " Билд ам зонтаг ".

" Програмата ни за европейските избори ще бъде построена въз основа на тези резултати ", добави тя.

Макар че Крамп-Каренбауер беше по-малко сериозна към мигрантската политика на Меркел от противниците си за лидерския пост, тя упорства, че мигрантите би трябвало да научат немски, а тези, които имат престъпни досиета, не би трябвало да могат да остават в страната. Но на първо място тя посочи, че ХДС не би трябвало да се занимава прекомерно дълго с този проблем, който му вреди.

Една от основните й задания на изборите следващата година в три източни провинции ще е да върне към ХДС гласоподавателите, минали към крайнодясната " Алтернатива за Германия ", която извлече полза от страховете на германците, свързани с интеграцията на мигрантите.

Бившият канцлер социалдемократ Герхард Шрьодер сподели пред в. " Ханделсблат ", че ХДС е направил неточност с избора на Крамп-Каренбауер, а Мерц е бил по-добрият претендент.

Допитване на социологическата организация " Емнид ", оповестено през днешния ден, дава на консервативния блок  29% поддръжка. Това е с един пункт повече от предходната седмица, само че е по-малко от 32,9 на 100 на изборите предходната година – най-нисък резултат от 1949 година Социалдемократическата партия се срина до 15% утвърждение, от 20,5 на изборите преди година. / Българска телеграфна агенция

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР