Новият политически сезон започва под знака на започващото европредседателство, но

...
Новият политически сезон започва под знака на започващото европредседателство, но
Коментари Харесай

Скандали в парламента в началото на председателството

Новият политически сезон стартира под знака на започващото европредседателство, само че и на продължаващите конфликти сред ръководещи и съпротива в пленарната зала.

С нарочна декларация ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов прикани останалите партии да се водят от националния интерес предвид на председателството.

Добрите европейски вести и политически послания към цяла Европа ще потеглят от София, народът ни не желае да бъдем декор в хора на европейските гласове. Народните представители нямат право да пропиляват шанса гласът на България да бъде чут. Партизанските пристрастености няма по какъв начин да допринесат за това”, съобщи някогашният силов министър, представен от Българска телеграфна агенция.

Председателят на ПГ на ГЕРБ обаче посочи, че ръководещите няма непременно да се стремят към безпринципно единогласие и подправено единодушие с опозицията, само че в това време заявява, че тя няма да бъде подценявана.

Законодателните целите на ГЕРБ за идващите шест месеца ще са в посока подсилване на публичния ред и сигурността, в областта на образованието и пазара на труда, нов наличен модел за здравни грижи. ГЕРБ съобщи подготвеност за спор по противоречивите текстове в антикорупционните закони.

„ По време на Председателството България ще покаже, че ръководството е устойчиво и намеците за неустойчивост не са правилни, тъй като отразяват разликата в партиите. Различие, което придава разнообразие, а не води до разцепление”, безапелационен беше водачът на „ Атака” Волен Сидеров.

Според него България не е имала по-добра позиция по отношение на Западните Балкани: „ Нека да обръщаме по-малко внимание на поръчкови трудове в непознати и наши медии, които да ни зареждат с негатизивъм и мазохизъм “.

Отговорът на опозицията

„ Саниран блок тече, а оградата на границата падна при започване на 2018 година – дали пък не става дума за корупция в строителството и в санирането?”, запита водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява, че цената на тока скача, а оттова и храните. „ Никакви приказки за увеличение на минимални заплати и пенсии не могат да анулират обстоятелството,че повишаването на живота изяде това увеличение “, сподели Корнелия Нинова

По думите ѝ постоянно като се приказва за корупция, водещи авторитетни непознати медии са ни заляли с оценките на Европа, че България е най-корумпираната страна. „ Супер екзотично, изненадващо хора от три области в България – Враца, Видин и Монтана и взеха решение да провеждат подписка и да се причислят към Румъния. Такова нещо не се е случвало в историята на България “, добави тя.

Нинова обърна внимание, че държавното управление се е разцепило по оста патриоти и част от ГЕРБ против друга част от ГЕРБ. Не помня кой пръв го сподели, само че започнахме годината – осем дни, осем натрупа “, сподели Нинова, представена от „ Фокус”.

„ Няма да спрем да предизвестяваме, че включването на националисти във властта официализира езика на омразата по най-опасната ос – етнорелигиозната “, съобщи и ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

„ Европейските политици не гледат с положително око на замитането на проблемите „ под килима “. За да няма спекулации, заявяваме, че преформатирането на ръководството не значи наложително влизане на Движение за права и свободи в ръководството “, акцентира той.

тагове парламент европредседателство скандал
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР