Новият ни лайфхак е посветен на добрите за храните и

...
Новият ни лайфхак е посветен на добрите за храните и
Коментари Харесай

Кой продукт в какво да държим и никога в пластмаса - slava.bg

Новият ни лайфхак е отдаден на положителните за храните и напитките опаковки. Повечето от тях обичат стъклото. Понеже му е времето за този обичан обред - гроздето зрее и ще се обира, подсещаме класическата фраза: "Пластмасовата туба е зложелател номер 1 на домашното вино ". И на всяко друго, апропо, същото важи и за другите опаковки от същия материал. Изобщо пластмасата е нездравословна.

Не е инцидентно, че след времето на соца, прясното мляко да вземем за пример стартира да се продава в хартиени кутии, вместо в пластмасови пликчета. Вярно, не в стъклени съдове, както се продаваха до 80-те години и прясното, и киселото мляко, което е било най-правилно. Не е, тъй като пластмасовите доста се пукат.

А тъй като пластмасовата опаковка на млякото е канцерогенна. Колкото и да се подобрили пластмасите за 30 години, те вредят на продуктите. Когато ги донесете у дома, придвижите ги от изкуствената опаковка в друга. За виното, олиото, млякото най-хубави са бутилките и то от мрачно стъкло, с цел да не могат да въздействат и слънчевите лъчи. В стъкло е добре да се държат също ядките.

Пак при соца, вместо в найлонови опаковки, месните и млечните артикули - салами, сирена, кашкавали, се увиваха в амбалажна хартия. Оказва се, точно това е най-хубавата за тях опаковка. Тя разрешава от една страна да не са податливи на бързо повреждане, а от друга, да не им въздействат мощно светлината и топлината, което пък е значимо за този сезон.

държим, кой, ковид, лайфхак, пластмаса, артикул, стъкло
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР