Новият национален селекционер на България Младен Кръстаич заяви, че не

...
Новият национален селекционер на България Младен Кръстаич заяви, че не
Коментари Харесай

Първите думи на Кръстаич: Не е сериозно да се викат 47 футболисти за последната година

Новият народен селекционер на България Младен Кръстаич съобщи, че не е съществено през последната година да има над 47 повиквани играчи в националния тим на страната.

„ Нашата е работа е такава. Понякога работи в клубен тим или в народен. Имахме много предложения. След извършените диалози с Борислав Михайлов взехме решение да приемем тази оферта. България е страна с доста спортни триумфи. Има доста надарени младежи и по тази причина се съгласихме да приемем това предложение “, разяснява Кръстаич.

„ Още когато приехме предлагането, почнахме да виждам български футболисти и да работим. Още дори преди да сме се разбрали за предлагането. Всички знаем в какво положение е националният тим по футбол и, че не се показва на положително равнище. Има доста надарени футболисти, които са изгубили форма и самочувствие. Последната година е имало над 47 повиквателни, някои единствено с 1 мач, което не е добре. Малко несериозно е “, добави той.

„ Нашата цел е да създадем скелет и ще играят тези, които заслужат да играят в националния тим. Ще бъдем непрекъснато на терена, ще работим доста, по този начин съм бил и като футболист и като треньор в други тимове. Представляваме и Сърбия тук в България. “

България сега е в такова положение, че в случай че работим добре половин година-една може да създадем положителни резултати. Бъдете уверени, че като си потегли, ще оставя доста по-добър народен тим за идващия селекционер, както Сърбия. Виждате къде е.

Не се опасявам от провокации. Относно тактическата скица, гледали сме всички мачове на националния тим. Имаме си наша тактическа скица, наши визии, които ще ги използваме в националния тим, само че зависи от качествата на футболистите, с които разполагаме.

Ще гледаме да създадем по-добри резултати в Лигата на нациите и в контролните срещи ще следим футболистите, които ще можем да използваме по-нататък. Очакванията са доста огромни. Нямам магическа пръчка, само че ще направя каквото би трябвало тимът да стане по-силно.

Ако съм по-голям родолюбец от българските футболисти, няма да е добре. Тогава нещо ще би трябвало да се усъвършенства. Трябва да има този народен заряд. За това би трябвало да се живее. Имаме доста малко подготовка за мачовете 3-5 дни. Ако няма добра атмосфера, няма по какъв начин да станат нещата. Българите и сърбите са сходни като нрав и съм сигурен, че нещата ще се получат ", приключи Кръстаич.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР