Новият наставник на Барселона Роналд Куман даде интервю пред клубната

...
Новият наставник на Барселона Роналд Куман даде интервю пред клубната
Коментари Харесай

Роналд Куман говори за себе си и Меси

Новият ментор на Барселона Роналд Куман даде изявление пред клубната телевизия, в което приказва за себе си и за тима.

Завръщането в Барселона

Барселона ми е като дом. Когато преди се връщах в града, нещо липсваше, тъй като не бях тук, с цел да работя за клуба. Сега съм тук като треньор и това ме прави доста благополучен. Най-важното нещо, без значение дали си треньор, състезател или чиновник в Барса, е да знаеш, че си в най-хубавия клуб в света. Всички ние сме огромни късметлии да бъдем част от този клуб.

Влиянието на Йохан Кройф

Кройф беше един от треньорите, които ме научиха най-вече, изключително по време на интервала ни с “Дрийм тийма”. Не единствено се научих да бъда по-добър състезател, само че и по-добър треньор. Имахме най-хубавата композиция. Играехме атакуващ футбол и печелихме трофеи. Винаги сме преследвали тази философия в Барса. Трябва да играем добър футбол, на който почитателите да се любуват. Но би трябвало и да печелим, несъмнено, това е най-важното нещо.

Треньорът Куман

Аз съм ментор, който обича тимовете му да са дисциплинирани и добре проведени. Харесва ми да преобладавам в мачовете. Нидерландците обичаме атакуващия футбол. Допада ми да бъда пряк и да имам добра връзка с играчите ми. Срещите ни са къси, само че предават ясни послания. Мисля, че положителният треньор би трябвало да се любува на футбола. Започнахме да играем футбол, тъй като обичаме този спорт. Ако правиш всичко с усмивка на лицето си, още по-добре.

Френки де Йонг

Той е доста млад състезател. Досега се показва доста добре. Не е елементарно за толкоз млад футболист да пристигна в Барса. Той е състезател за Барселона на бъдещето.

Лионел Меси

Удоволствие е да разполагам с състезател като Меси в тима. Неговите качества ще оказват помощ на отбора да се развива. Не мога да бъда сравняван с него във връзка с директните свободни удари, тъй като той е вкарал толкоз повече от мен. Аз бях в Барса единствено шест сезона (смее се). Но е значимо да разполагаш с някой, който е добър във фауловете и корнерите.

Голът от 1992-а

В мача против Сампдория към този момент знаех къде ще отиде топката още преди да я ударя. Имах чувството, че ще вкарам.

Семейството

Баща ми имаше огромно въздействие върху моя футбол. Той беше доста сериозен човек. Той ни даде късмет да подобрим нашия футбол и да бъдем уважителни към другите хора и играта. Семейството ми споделяше, че съм подобаващия вид човек, с цел да бъда футболист. Футболът притегля огромно внимание, само че би трябвало да бъдеш звезда на терена, а не отвън него. Обичам да извозвам време със фамилията ми. Аз съм доста млад дядо и ми харесва да бъда с внуците ми.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР