Новият нападател на Локомотив (Пловдив) Преслав Боруков даде интервю за

...
Новият нападател на Локомотив (Пловдив) Преслав Боруков даде интервю за
Коментари Харесай

Преслав Боруков: Избрах Локомотив, защото беше най-настоятелен

Новият нападател на Локомотив (Пловдив) Преслав Боруков даде изявление за предаването „ Домът на футбола “. В него той приказва за това по какъв начин се е стигнало до прехвърлянето му при „ смърфовете “, какви са задачите пред тима, дали е получавал предложения от Левски, както и за престоя си в Унгария.

„ Благодаря на управлението на Локомотив Пловдив и на щаба, че нещата се получиха. За в бъдеще се надявам тимът да има положителни резултати и да задминем задачите, които реализира тима в предходните години. Локомотив е един от най-големите тимове в България. Няколко пъти е притежател на Купата, взел участие е в европейските клубни шампионати. Целите са наложително да бъдем в шестицата и за Купата да стигнем допустимо най-далеч през акцията “.

„ Агента ми контактуваше с Локомотив и няколко други тимове, само че управлението на Локомотив и щаба му бяха най-настоятелни и по този начин се стигна до прехвърлянето. Имаше и други предложения. До момента за последните две години, не съм получавал, на хартия, оферта от Левски. Станимир Стоилов беше споделил в едно изявление, че няма интерес към мен. Локомотив ме завоюва с отношението и с чисто самото предпочитание на целия клуб да ме притегли “.

„ Тренирал съм три пъти с тим, занапред ще встъпвам в колектива и да се приспособявам оптимално бързо. Локомотив има добър колектив, ще има капацитет за този и за идващия сезон. Всички ме одобриха добре. Тепърва се опознаваме. Само се веселя, че мога да играя с такива футболисти. Димитър Илиев е бил футболист на годината, мога единствено да се изучавам и да абсорбирам от него. Ще играя с №99 както в Унгария и в Етър “.

„ Нещата в Унгария се развиха по следния метод. Имаше непрофесионален подготвителен и спортно-технически развой. Ръководството искаше да ме задържи непременно. Но желая да благодаря особено на президента, защото стигнахме до съглашение и беше момента да си потегли. Аз демонстрирах самодейността за моето овакантяване поради спортно-технически детайли “.

„ За мен Локомотив е голям тим, това е крачка напред. Локомотив и като почитатели, и като база е страховит тим и нямам самообладание да играя за публиката и за почитателите “.

„ Смятам, че в България има качествени футболисти. Има положителни български състезатели. Просто от време на време на човек му е необходим късмет и шанс, с цел да се осъществя. Унгария е една страхотна страна, всичко беше на доста висока равнище и професионално, само че попаднах на неверните хора в спортно-технически детайл в клуба. Равно, по този начин да кажа. Просто сега държавното управление на Унгария влага доста пари във футбола, по тази причина са доста повишени нещата “, съобщи Боруков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР