Новият наемател ще е Дружеството “Амбиент ООД, което е избрано

...
Новият наемател ще е Дружеството “Амбиент ООД, което е избрано
Коментари Харесай

Ново 20: Домът на киното сменя отново наемателите си frognews.bg

Новият наемател ще е Дружеството “Амбиент ООД ”, което е определено с решение на Управителния съвет на Съюза на българските кино дейци, който има киното. 

След като “Арт фест ” на Стефан Китанов - основател и на " София филм фест ", реши да напусне, Домът на киното бе изправено пред риск от затваряне и финансови проблеми. Временно там бяха назначени продуцентите Борислав Чучков, Цанко Василев и информационния специалист Ради Георгиев и тяхното сдружение " Purple Rain ". Тогава избухна и абсурдът с рекламата на Pizza Lab. 

 

Обявен бе конкурс за нов наемател на Дом на киното, а срокът за изпращане на тактиките бе до 15 май. Кандидатите са “Амбиент ” ЕООД, Йордан Жечев, “Purple Rain ”. До 5 август би трябвало договорът с " Амбиент " да бъде подписан, откакто е минал утвърждението на УС на СБФД. Ако до тази дата контракт не бъде подписан, договаряния ще стартират с претендента, класиран на второ място - Йордан Жечев.

 

Фирма “Амбиент ” ЕООД държи кафенето в Дома на киното. Към момента не е ясно какви са претекстовете зад решението на Съюза на българските кино дейци, които поддържат компанията с 9 гласа “за ”. “Амбиент ” ЕООД е благосъстоятелност на Здравко Армянов, който е и един от създателите на бизнеса cush.be. В началото на марката магазинът получава от Дома на киното помещение краткотрайно, който след това става непрекъснат.

 

До пролетта на 2020 година всичко върви възходящо. Приходите на “Амбиент “ – компанията, която ръководи и Cush.bе, и кафето на Дома на киното, се удвояват по отношение на 2019 и доближават над половин милион лв., пишат от “Форбс ”. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР