Новият модел е по-евтин от своя предшественик, но не толкова

...
Новият модел е по-евтин от своя предшественик, но не толкова
Коментари Харесай

Porsche показа по-достъпен електромобил Taycan 4s

Новият модел е по-евтин от своя предходник, само че не толкоз динамичен

Porsche Taycan 4s ще развива оптималната скорост до 250 км/ч (снимка: Porsche)

Taycan, първият електрически автомобил на Porsche, предложи доста разнообразни технологии и функционалности, които не са налични в други модели на марката, а някои са неповторими за пазара. Сега компанията създаде модел, който е по-достъпен и като цена.

Новият Taycan 4s резервира всички съществени характерности на Taycan, само че колата идва с по-малка мощ и вследствие на това е по-малко динамична. По-конкретно, мощността пада до 530 к.с., ускорението до 100 км/ч лишава 4 секунди, а оптималната скорост е лимитирана до 250 км/с.

Taycan 4s има две версии: Performance и Performance Plus. В първия случай потенциалът на батерията е 79,2 kWh с оптималната мощ на зареждане 225 kW. При модела Plus тези индикатори са 93,4 kWh и 270 kW. Пробегът с едно зареждане е надлежно 407 км и 463 км.

Цената на Porsche Taycan 4s стартира от 13 800 $ (снимка: Porsche)

Най-важното е, че Taycan 4s е доста по-евтин от предходните модели. Цената на електрическия автомобил стартира от 103 800 $, до момента в който Taycan коства от 150 000 $ нагоре. Моделът ще се появи на пазара през януари 2020 година, само че към този момент остава неконкурентен като цена на Tesla.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР