Новият министър заместник министър-председател и министър на околната среда и

...
Новият министър заместник министър-председател и министър на околната среда и
Коментари Харесай

Борислав Сандов за бедствието в Южна България: Необходимо е да се работи за адаптация към климатичните промени

Новият министър заместител министър-председател и министър на околната среда и водите - Борислав Сандов разяснява в Южна България. Ето какво написа той във фейсбук. Публикуваме текста без редактрска интервенция. 

Наблюдам с терзание наводненията наоколо до южната ни граница. За мен тези последици бяха предстоящи и точно поради детайлните прогнози за времето отложих пътуването до родния ми град Мадан през вчерашния ден. Климатичните промени основават условия, в които дъжда се трансформира от предстоящо богатство в ненадейно злополучие. И като време, и като интензитет, и като мащаб. Необходимо е да работим интензивно за акомодация към климатичните промени. Време е тактиката на страната в тази сфера, която неотдавна бе приключена, да стартира да се ползва, като за задачата е нужно някой да координира дейностите в другите институции. За благополучие в този случай вредите са единствено материални, само че не знаем дали ще е по този начин идващия път, а той ще е скоро. Бедствия като това ми дават спомагателна мотивация за дейни дейности в поверения ми сектор на Вицепремиер по климатичните политики в проектокабинета на Кирил Петков.
Видео демонстрира бедственото състояние и вредите от наводнението в Община Петрич
Извънредно състояние на територията на Община Петрич разгласи кметът Димитър Бръчков. То влиза в действие в 00:00 ч от 13.12.2021 година, понеделн...

Сега е значимо страната да обърне внимание на засегнатите хора, посредством съществуващите принадлежности, а също по този начин да се направи обширен обзор за качеството и поддръжката на съществуващата инфраструктура. 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР