Новият министър на правосъдието Данаил Кирилов заяви, че се гордее

...
Новият министър на правосъдието Данаил Кирилов заяви, че се гордее
Коментари Харесай

Данаил Кирилов се гордее с всичките си законопроекти

Новият министър на правораздаването Данаил Кирилов съобщи, че се гордее с всички законопроекти, които е внесъл и отхвърли те да са лобистки. Пред Би Ти Ви той добави, че постоянно се е борил за качествено законодателство и " не би трябвало да се внушава на обществото едно или друго ".

Повод за коментара му станаха импортираните ремонти по антикорупционния закон. Първоначално точно Кирилов дружно със заместника си в правната комисия Хамид Хамид (ДПС) бяха вносителите на смяната да бъдат извадени общинските съветници от обсега на закона. Премиерът Бойко Борисов обаче реши друго и при оповестяването на новината, че Кирилов ще е новият правосъден министър изясни избора с нуждата да се отговори на условията на Европейската комисия да бъдат изпълнени всички рекомендации по мониторинговия отчет за правораздаването и вътрешния ред, и съответно - да бъдат включени за инспекция общинските съветници в обсега на антикорупционния закон.

" В главния закон съветниците са измежду лицата на висши държавни длъжности. Те подават имуществени заявления. Тази смяна беше призната в края на настоящия мандат на съветниците, като те трябваше да довършат мандата при изискванията, които са заварили. Това не значи, че не могат да се ревизират от антикорупционния орган ", сподели Кирилов.

Той добави, че до момента си е построил мнение за абсурда с парцелите на ръководещите на база медийни изявления. По думите му не вижда нищо нелегално, само че занапред ще се запознае с материали по следствието и експертизи за цените.

" Морален проблем има предвид на възприятеието ", сподели още той.

Данаил Кирилов си напомни и дните, в които е бил столичен общински консултант от Българска социалистическа партия. Тогава имал проблеми с партията поради позицията си против присъединяване в заменки.

" Познавам ги от вътре Българска социалистическа партия, доста добре ги познавам. Това е съображение за терзание, само че мисля, че постоянно съм бил политически правилен. Стремял съм се да деля политиката от персоналното отношение ", посочи правосъдният министър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР