Новият лидер на ПЕС Стефан Льовен се обърна към левите

...
Новият лидер на ПЕС Стефан Льовен се обърна към левите
Коментари Харесай

Новоизбраният президент на ПЕС - Стефан Льовен: Ратификацията на Истанбулската конвенция е задължителна

Новият водач на ПЕС Стефан Льовен се обърна към левите в Европа. Речта му беше войнствена и ориентирана против съперниците на ПЕС в самата Европа, само че най-много против Русия и всички страни, които не следват политиката на Запада. Ето какво сподели той, както го чуха кореспондентите на Поглед Инфо:

" Във времена на рецесия става даже още по-очевидно, че отговорът за огромните ни политически провокации са социалдемократическите хрумвания за тъждество, взаимност и общественост. Никой не е мощен самичък. Ние, социалдемократите, знаем това и го знаем от дълго време, само че мисял, че стана явно за доста хора през днешния ден, че ние като човешки същества се нуждаем един от различен ", съобщи.

" Равенството и солидарността ", съобщи Льовен, са главните предпоставки за човешкото развиване. Той добави, че равенството и растежът не си опонират, а са свързани. Льовен скочи и против растежа на крайнодесните и консервативни сили в Европа, които съгласно неговото мнение разделят обществото, насаждат боязън и дават " елементарни отговори на сложни въпроси ".

" Те отхвърлят климатичната рецесия и винят за всичко имиграцията ", разлюти се Льовен.

Според него времената, в които живеем, са тежки. Льовен съобщи, че европейската история ни учи какво става, когато демокрацията бъде застрашена. Наследникът на Станишев съобщи, че се вижда по какъв начин в страни като Унгария и Полша демокрацията се отстранява, а правата на дамите са нарушени. Той добави, че рискови неща се случват и в Италия и Швеция, където съгласно неговото мнение партии с нацистко минало са стигнали до властта.

" Да защитим демокрацията и човешктоо достолепие ще е едно от главните ни задания като социалдемократи ", съобщи той.

Льовен беше безапелационен, че би трябвало да има ясни последици за тези страни, които нарушават полезностите на Европейски Съюз. Според него консерваторите нито желаят, нито могат да смажат крайната десница.

" На нас, социалдемократите, дружно с либералите и зелените, ни се пада да създадем това ", съобщи той.

" Тръмпизмът в никакъв случай не би трябвало да стъпи в нашата Европа ", сподели Льовен.

" Става въпрос и за джендърно тъждество ", добави той.

Льовен беше безапелационен, че ратификацията на Истанбулската спогодба е наложително нещо.

Бившият шведски министър председател побърза да скочи и против Владимир Путин и Руската федерация. Льовен упрекна Русия за спора в Украйна и назова специфичната военна интервенция на Москва " противозаконна ". Той съобщи, че войната заплашва европейските " полезности ". Новият водач на ПЕС пропусна да разяснява законността на войните в Ирак, Сирия, Либия и Афганистан.

Той съобщи, че " ще би трябвало да създадем повече ", с цел да се отбрани Украйна и така наречен европейски полезности. Льовен приказва и за потребността от световна сигурност и съдействие сред така наречен " сили на положителното ".

След гневното си и войнствено изявление, Льовен приказва, че мирът е полезност на ПЕС.

Той приказва и за многообразието и по какъв начин имиграцията обогатява европейските общности. Все отново Льовен загатна, че би трябвало да има и баланс сред интеграцията и имиграцията.

" Цяла Европа би трябвало да поеме споделена отговорност - това е моят опит от бежанската рецесия от 2015 ", съобщи той.

" Климатичният преход не би трябвало да е задължение за индивида, това е групово изпитание ", съобщи той за зелените политики.

" Ние, социалдемократите, можем да покажем, че климатичният преход е за избавяне на планетата ни, само че и за хората ", сподели той.

Льовен приказва, че климатичният преход ще докара до " топли домове, здравословна храна и нови работни места ", без да изпада в детайлности по какъв начин това би станало на фона на деиндустриализацията и енергийната рецесия в Европа.

* единствено осведоми посредством своите репортери своите читатели за позициите, изразени на конгреса на ПЕС в Берлин. Изводите всеки си прави самичък!
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР