Новият кмет на Пловдив – Костадин Димитров, говори след решението

...
Новият кмет на Пловдив – Костадин Димитров, говори след решението
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив: Решението е на база фактология, РДВР също има опасения

Новият кмет на Пловдив – Костадин Димитров, приказва след решението на Община „ Пловдив “, което гласи, че срещата сред България и Унгария от квалификациите за UEFA EURO 2024 не може да се организира на стадион „ Христо Ботев “.

„ Колежа “ няма по какъв начин да се обезопаси и това е повода срещата да не се провежда на новия стадион на Ботев Пловдив.

„ Кметът на Община " Пловдив " и администрацията взимат решение на база фактология. Още в петък получихме известие, че не може да се организира срещата сред България и Унгария. През уикенда получихме разнообразни неподписани писма и с оглед интереса, още сутринта запитахме изпълнителят дали може да обезопаси обекта. Той ясно отговори, че не може да реалокира машините и с оглед сигурността на хората ние издаваме този документ, който споделя доста ясно за невъзможността за провеждането на тази среща в Пловдив “, сподели кметът на града.

„ Тази позиция от петък не е променяна. Ние имаме входирано искане от съюза и с меморандума, който е подписан. Там не е спазен периода. Имаме връзка с РДВР-Пловдив, които показват терзания, че има риск за живота на жителите на Пловдив за тези, които ще опитат да посетят мача. Това решение е основано на фактология.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР