Новият кмет на Община Стамболийски Петър Неделев е прекратил обществената

...
Новият кмет на Община Стамболийски Петър Неделев е прекратил обществената
Коментари Харесай

Новият кмет на Стамболийски прекрати поръчка за 3 млн. лева за ремонт на два основни пътя

Новият кмет на Община Стамболийски Петър Неделев е прекратил публичната поръчка за реорганизация на два главния пътя за близо 3 млн. лв.. 
Прочетете още
Процедурата за ремонтите е била пусната на 24 октомври от краткотрайно изпълняващата длъжността кмет Теодора Денева.

В обсега на публичната поръчка се включват строителни действия по рехабилитация и реорганизация на сектор от общински път Исперихово – Йоаким Груево /Ново село –Куртово Конаре с дължина от 2140 метра. Вторият подобект е 200-метровта права от пътя Стамболийски – Три Водици.

Съществуващата настилка и на двата пътя е в неприятно положение, асфалтовото покритие е мощно амортизирано и тук-там има пропадания на настилката и дълбоки коловози. Средствата з ремонта на двата сектора е по оперативната стратегия „ Развитие на селските региони ”.

Ден преди ида отворят ценовите предложения – над 14 ноември, новият кмет на Стамболийски е прекратил поръчката. Мотивите са, че има значителен недостатък на оповестените условия. Според документите двата подобекта са с едно капиталово желание, за което е направен един капиталов план и е издадено едно позволение за градеж. Поради и това не могат да се разделят на две обособени позиции.

В мнението от Неделев обаче е поставено, че двата обекта има направени два капиталови плана и са издадени две обособени позволения за градеж.  Прекратяването предстои на обжалване в Комисия за защита на конкуренцията. Ако такова няма то се чака да бъде пусната нова социална поръчка.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР