Новият кабел ще подобри електрозахранването в девет столични района По-малко

...
Новият кабел ще подобри електрозахранването в девет столични района По-малко
Коментари Харесай

Подмяна на кабел намалява електроавариите в девет софийски района


Новият кабел ще усъвършенства електрозахранването в девет столични региона

По-малко повреди в електрозахранването ще има в девет региона на София и разположените в тях жилищни и държавни здания, лечебни заведения, предприятия и офиси, както и трамвайната и тролейбусната мрежи, с помощта на подмяната на 110-киловолтов кабел от мрежовия оператор " ЧЕЗ Разпределение България ".

Инвестицията в промяната на остарелия маслен кабел с 3.930 метра това изсъхнал кабел е 3.2 млн. лева и съставлява най-мащабния план на електроразпределителното сдружение през 2017 година Догодина ще се подмени още един 110-киловолтов кабел в София, сподели при откриването на оборудването в четвъртък районният управител на чешката компания Карел Крал.

Сега завършилият ремонт освен ще понижен броя на повредите, само че и ще редуцира доста времето за отстраняването им. Ще се увеличи сигурността на електрозахранването в регионите " Триадица ", " Красно село ", " Средец ", " Лозенец ", " Красна поляна ", " Възраждане ", " Илинден ", " Младост " и " Искър ".

39 хиляди клиенти в 45 столични квартала ще могат да разчитат на по-качествено и несъмнено електрозахранване в навечерието коледните и новогодишни празници, съобщи Петър Холаковски, изпълнителен шеф на " ЧЕЗ Разпределение България ". Той дефинира плана като извънредно комплициран и огромен и благодари на Столичната община за оказаното подпомагане при реализацията му.

От компанията, която доставя ток в Западна България " допълниха, че през 2017 година е изпълнила най-мащабната си капиталова стратегия, чийто размер ще стигне 130 млн. лева до края на годината. От тях съвсем 40 млн. лева са вложени в София.

С реализирането на всички планове през 12-те години от стъпването на ЧЕЗ на българския пазар, сдружението е подменило една трета от оборудванията, а загубите по мрежата са намалели на половина.

" Изключително значимо е обезпечаването на качеството на услугата, с непрекъснатост на електроснабдяването ", уточни по време на представянето на инвестицията заместник-кметът на София Дончо Барбалов. Той уточни още, че доста мъчно се вършат инфраструктурни планове в градска среда и изрази вяра мрежовият оператор да извърши и капиталовата си стратегия за идната година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР