Новият Jeep Avenger продължава да получава признание и медийно внимание

...
Новият Jeep Avenger продължава да получава признание и медийно внимание
Коментари Харесай

Новият Jeep Avenger е избран за най-добър семеен SUV автомобил в света на 2023 г.

Новият Jeep Avenger продължава да получава самопризнание и медийно внимание още преди доставянето на първите коли на клиентите в Европа. Изцяло електрическият модел завоюва премията за най-хубав фамилен SUV автомобил в света на 2023 година в състезанието Woman’s World Car of the Year (WWCOTY).

Компактният SUV беше номиниран в категорията дружно с други 12 фамилни SUV модели в 13-ото издание на състезанието. Международно жури с представители на 45 страни излъчи спечелилия.

„ Jeep Avengerе завоюва справедливо премията в своята категория. От една страна той продължава легендата за марката Jeep, само че в това време показва изцяло нова напълно електрическа технология. Това е ангажимент към бъдещето, който клиентите ще оценят “, разяснява Марта Гарсия, изпълнителен шеф на WWCOTY.

Конкурсът излъчва единствените автомобилни награди в света, избрани единствено от профилирани дами публицисти. Журито прави оценка транспортните средства в другите сегменти по критерии като сигурност, качество, цена, дизайн, лекост на шофиране, преимущества за клиентите и отпечатък върху околната среда. Тази година състезанието бе белязан от развиването на автомобилната промишленост в посока към по-ефективни и екологични модели. Новият Jeep Avenger впечатли журито със своя сполучлив дизайн, отлична проходимост и най-малък отпечатък върху околната среда.

„ За нас е чест и самопризнание, че интернационалното жури от автомобилни публицисти присъди тази премия на първия в историята електрически SUV автомобил на Jeep. Бих желал да благодаря за това самопризнание. Jeep Avenger играе основна роля в нашата световна тактика за електрификация, защото марката следва курс към превръщането си в международен SUV водач с нулеви излъчвания “, съобщи Кристиан Мюние, основен изпълнителен шеф на Jeep.

Avenger е стилен SUV с дължина 4 м, който е позициониран в бързо развиващият се B-SUV сегмент. Това е вторият по размер на продажбите сегмент на европейския пазар. Моделът е ориентиран към дейни хора, които търсят SUV с компактни размери и обилие от вътрешно пространство и благоприятни условия за предпазване на персонални движимости. Той е планиран и конструиран като достоверен Jeep. Гените на марката се придвижват в компактния SUV автомобил с неповторима композиция от проходимост, жанр, деловитост и технологии, съчетани с смесен електрически пробег до 400 км и над 550 км в градски условия. Задвижващата система се състои от нова батерия с потенциал 54 kWh и нов 400- волтов електрически мотор с мощ 115 kW и оптимален въртящ миг 260 Nm.

Въвеждането на Avenger на пазара в Европа слага началото на идващия стадий от електрификацията на марката Jeep с лансиране на четири изцяло електрически автомобила до 2025 година До края на 2030 година всички продажби на Jeep в Европа ще бъдат на напълно електрически транспортни средства.

Jeep Avenger беше показан на автомобилното ревю в Париж през 2022 година и бързо заслужи признанието на клиентите и специалистите в промишлеността. През януари Avenger завоюва премията Автомобил на 2023 година в Европа. От отварянето на поръчките на 1 декември са продадени повече от 12 000 екземпляра.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР