Новият изпълнителен директор на Булгаргаз Людмил Йоцов обяви, че не

...
Новият изпълнителен директор на Булгаргаз Людмил Йоцов обяви, че не
Коментари Харесай

Новият директор на "Булгаргаз" не вижда проблем в това, че компанията, за която е работил, е сред купувачите на газ


Новият изпълнителен шеф на " Булгаргаз " Людмил Йоцов разгласи, че не вижда проблем в това, че компанията, за която е работил, е измежду купувачите на газ.

Йоцов взе участие в съвещанието на енергийната комисия в Народното събрание, пред която трябваше да даде уточнения за покупко-продажбите от предходната седмица.

За тях се появиха подозрения, че са непрозрачни.



Изненадващо депутатите взеха решение да засекретят съвещанието на комисията, поради конфиденциална информация. От ГЕРБ се оповестиха „ срещу “.

„ Трябва да бъде даден явен отговор на въпроса правилно ли е, че човек, който до през вчерашния ден е работил в едно сдружение и е станал представител на „ Булгаргаз “, е продал на личното си сдружение несъмнено количество газ на идващия ден “, сподели Росица Кирова от ГЕРБ.

Новият изпълнителен шеф Людмил Йоцов призна, че някогашните му шефове са купили газ от „ Булгаргаз “. А към 3% от продадения газ е пристигнал от газохранилището в Чирен.

„ Защо да е спор на ползи, това е неизвестен сегмент “, съобщи Йоцов.

Колко газ е продаден за 3 секунди?

Това е една договорка.

С вашия шеф ли?

Не.

А за какво внезапно се оказвате с такива съществени остатъци?

Защото е топло времето събота и неделя, стопанските предприятия не работят.

Защо при тези остатъци е нужно да вадите от Чирен имате остатъци от съветски и от азерски газ?

Не може да си спрем месечната поръчка.

Преди месец и финансовият, и енергийният министър споделиха, че износът на на ниска цена газ от Чирен е в ущърб на потребителите. Тогава покупко-продажбите се сключваха от предходното управление на „ Булгаргаз “.

От прокуратурата през днешния ден оповестиха, че към този момент не откриват проблеми в борсовите покупко-продажби на компанията, нито при предходното, нито при актуалното управление.

Излишъкът, който остане, те го продават на една от двете тържища. Преценяват на каква стойност, която не би трябвало да бъде по-ниска от себестойността за Булгаргаз.Към момента тези продажби са безусловно действителни, имат право, съобщи Мариан Александров, прокурор от СГП.

От прокуратурата дефинираха като неприемливо изпълнителната власт да оказва напън кой, по кое време и дали да бъде притеглен като обвинен. Преди дни министър председателят Кирил Петков съобщи, че чака на предходното управление на „ Булгаргаз “ да бъде повдигнато обвиняване.

Иначе прогнозите са през март газът да поевтинее с към %.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР