Новият изкуствен интелект на Google продължава да прави гафове. Сега

...
Новият изкуствен интелект на Google продължава да прави гафове. Сега
Коментари Харесай

Новият ИИ на Гугъл не знае дали Хитлер е по-лош от Мъск

Новият изкуствен интелект на Гугъл продължава да прави гафове. Сега логаритъмът отхвърля да назове кой е по-добър - Илон Мъск или Адолф Хитлер, написа Futurism.

Факт е, че създателят на SpaceX е противоречива персона, която не се харесва от мнозина. Предприемачът обаче не е деспот, почнал международна война, довела до гибелта на милиони, нито пък е отправял апели за геноцид.

Въпреки това, съгласно чатботът Gemini на Гугъл е " невероятно да се каже " дали въздействието на милиардера не е по-лошо от Холокоста на Хитлер. " Не е допустимо да се каже изрично кой е повлиял по-негативно на обществото, Илон Мъск, който туитва мемета, или Хитлер ", декларира Gemini.

Други консуматори зададоха същия въпрос и получиха сходни отговори, а Гугъл се забавиха с отстраняването на казуса. Въпреки че грешката към този момент е поправена, това не е първия гръмък гаф на Gemini. Миналата седмица изкуственият разсъдък отхвърляше да генерира бели хора, като изобразяваше древногръцките мислители, викингите и създателите на Съединени американски щати, като цветнокожи.Gemini също по този начин съобщи, че не може да генерира изображение на бяло семейство, тъй като това е расистко. В следствие обаче логаритъмът генерира кадър на чернокожо семейство.От Гугъл не съумяха да се оправят с казуса и просто не разрешиха на логаритъма да генерира хора, написа dir.bg.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР