- Новият GR SPORT ще разшири гамата на компактния SUV

...
- Новият GR SPORT ще разшири гамата на компактния SUV
Коментари Харесай

Новият Toyota Yaris Cross GR SPORT - израз на динамичен дух и стил

- Новият GR SPORT ще разшири гамата на компактния SUV Yaris Cross
- Спортен жанр, въодушевен от спечелилия голям брой международни шампионати TOYOTA GAZOO Racing
- Окачване, с конфигурация целяща основаване на по-добро чувство за управляемост, наклоняване на каросерията и сцепление
- Ексклузивно съоръжение за външността и интериора GR SPORT

Новият Yaris Cross GR SPORT ще се предлага в Европа през третото тримесечие на 2022 г.Toyota уголемява гамата на компактния SUV Yaris Cross с представянето на новото равнище на съоръжение GR SPORT, въодушевено от достиженията на TOYOTA GAZOO Racing, обезпечил голям брой извоювани трофеи на Toyota в международните шампионати. С извънредни промени по външността и окачване с изменени настройки в името на по-остро и по-отзивчиво ръководство, Yaris Cross GR SPORT дава опция на модела да сътвори лъчение, привличащо по-широк кръг от вероятни клиенти, следвайки триумфа на одобрените серии на моделите Corolla, Toyota C-HR и Yaris GR SPORT.

Външност
На улицата новият Yaris GR SPORT се отличава с новите си 18-инчови лети джанти с 10 спици с блестящо, машинно обработено, покритие. Спортните линии включват също и нов заден дифузьор и предна решетка с извънредна мрежеста форма „ hot stamp “ в пиано черен цвят и дискретна емблема GR. Предлага се в двуцветен вид, добавящ противоположен черен покрив и колонки.

Интериор
В интериора, предните спортни седалки са с нова тапицерия с червени шевове; сходни мощно открояващи се шевове са употребявани и за облицовката на кормилото и скоростния лост. Налични като алтернатива са и черните Premium GR SPORT перфорирани седалки Ultrasuede™, с тапицирани с сходство на кожа странични опори. Логото на GR е блестящо изразено на видно място върху предните облегалки за глава, бутона за пускане на мотора, комбинирания апарат и кормилото, към това се прибавят и характерни за GR SPORT вложки в сребристо покритие във вратите и арматурното табло.

Динамични качества
Yaris Cross има потвърдена основа за основаване на наслаждение от шофирането, с помощта на платформата GA-B – същата като употребяваната от хечбека Yaris, спечелил премията „ Европейски автомобил на годината “ за 2021 година – осигуряваща невисок център на тежестта, извънредно здрава каросерия и уравновесена ходова част. При GR SPORT настройките свързани с динамичността са по-изострени и включват промени похарактеристиките на окачването, за реализиране на по-добро чувство за ръководство, наклоняване на каросерията и сцепление.

От друга страна новият GR SPORT резервира всички тези качества, които помогнаха на Yaris Cross да завоюва купата „ Световен градски автомобил на годината “ за 2022 година Обединявайки майсторството на Toyota в конструирането и производството на дребни коли и SUV модели, той се концентрира върху качеството и практичността. Клиентите правят оценка по достолепие високата позиция на шофиране, присъща за SUV моделите и динамичността, сходна на тази на лек автомобил, добродетели, които вършат отпратка към истинската Toyota RAV4 – първият в света състезателен мултифункционален автомобил за развлечения SUV.

Практичност
Удобството е значим приоритет за този автомобил още от равнището му на планиране и включва сгъваема задна седалка, разграничена в съответствие 40:20:40, както и сгъваща се на части основа на багажника, даваща опция пространството за багаж да се разшири от 397 литра (с изправени седалки) до най-много 1097 литра. Умелата класификация усилва оптимално вътрешното пространство в границите на компактните външни размери, които са идеални за чевръсто градско шофиране.

Като модел с високо равнище на съоръжение, позициониран до версиите Yaris Cross Elegant и Adventure, Yaris Cross GR SPORT предлага богато общоприетоо съоръжение, в това число двузонова система за надзор на климата, отопляеми предни седалки и тонирани задни стъкла. GR SPORT е оборудван и с софтуерния пакет Toyota T-Mate включващ авангардни функционалности за дейна сигурност и асистенция на лидера.

Хибридно задвижване
Yaris Cross GR SPORT се задвижва от високоефективния трицилиндров, 1,5-литров мотор на Toyota Hybrid Dynamic Force. Благодарение на структурата с дълъг ход на буталото, горивния развой с висока скорост, високата степен на втвърдяване от 14:1 и контрола на температурата и налягането, този елемент реализира извънредно високия коефициент на потребно деяние от 40%. Yaris Cross GR SPORT е планиран да бъде на едно равнище във връзка с излъчванията на CO2 и разхода на гориво с равнищата на съоръжение Yaris Cross Elegant и Adventure.

Yaris Cross
Представен на пазара през 2021 година, Yaris Cross е един от най-добре продаваните модели на Toyota в Европа с продажби от повече от 77 000 броя през първата половина на 2022 година, осигурявайки си дял в B-SUV сегмента от 7,7% и 48% дял от гамата на Yaris за същия интервал.
Предварителните продажби на новия Yaris Cross GR SPORT в Европа ще стартират през третото тримесечие на 2022 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР