Новият Ford Mustang GTD, показан на автомобилното изложение в Лос

...
Новият Ford Mustang GTD, показан на автомобилното изложение в Лос
Коментари Харесай

Нов Ford Mustang GTD за £230k е най-мощният пътен автомобил на фирмата

Новият Ford Mustang GTD, показан на автомобилното ревю в Лос Анджелис

Новият Ford Mustang GTD е каросерия от въглеродни нишки, аеродинамично усъвършенствана, подготвена за писта „ софтуерна обиколка на силата “, която печели короната като най-мощната пътна кола на компанията до момента.

От късно ще се създава в стеснен брой идната година и на цена от към $300 000 (£234 000) в Съединени американски щати.

Autocar схваща, че Обединеното кралство ще получи систематизиране, само че числата и цените остават да бъдат доказани.

GTD е се споделя, че е умислен „ след работно време “ от „ шепа “ инженери в неизвестен складов гараж в централата на Ford в Мичиган, за основаване на „ Mustang, който да вземе най-хубавото от европейските спортни коли “.

< p> Ford се стреми към време за обиколка под седем минути на Нюрбургринг, достижение, което би сложило GTD наедно с европейските суперколи, в това число Porsche 911 GT2 RS, Lamborghini Aventador SVJ и Mercedes-AMG GT Black Series.

Изпълнителният шеф на Ford Джим Фарли сподели: „ [Mustang GTD] разрушава всяка предубедена визия за суперавтомобил. Това е нов метод за нас. Ние не създадохме пътна кола за пистата, ние създадохме спортна кола за пътя.

„ Това е нашата компания. Ние хвърляме ръкавицата и споделяме „ елате и си го вземете “. Удобно ни е да обърнем внимание на всички останали. Ще взема време на пистата в Mustang GTD против всеки различен авто необут в най-хубавата им шосейна кола. “

Проектиран и конструиран в партньорство с екипа за моторни спортове Multimatic, който сътвори суперавтомобила Ford GT, новото идване е на процедура правна за пътищата преправка на Mustang GT3, който ще се състезава в Льо Ман през идната година.

Той е кръстен на GTD класификацията на IMSA Sportscar Championship за коли, създадени по спецификациите GT3 на FIA.

Ford Mustang GTD получава нарастване на мощността до повече от 800 к.с.

Целевата мощ от повече от 800 к.с. от компресорния V8 прави GTD най-мощният Mustang, създаван до момента, изпреварвайки даже ръмжащия Shelby GT500 от 2019 година със 700 к.с. Той е даже по-мощен от £1,4 милиона, предопределен единствено за писта Ford GT MK IV, оголен предходната година.

Специализираният 5,2-литров мотор е по-голям от този, инсталиран на общоприетия авто Mustang и разполага с комплект от модификации, произхождащи от моторните спортове – включително смазване със изсъхнал картер, двойни входове за въздух и изпускателна система с дейни клапани от исполин (която генерира „ изключителни бележки “) – в гонене на индикатори за показване, сходни на Lamborghini.

Задвижването е взето непосредствено от задната част на мотора към скоростната кутия на задния мост посредством карданен вал от въглеродни нишки. Материалът понижава тежестта като цяло, само че също по този начин отразява обстоятелството, че защото поема задвижването непосредствено от мотора, а не от скоростната кутия, той се върти при скорости на мотора над 7500 об./мин.

GTD разполага със комплицирано, спортно усъвършенствано окачване

Шасито също е радикално друго от това на общоприетия Mustang. Отпред настройката на окачването на GTD е усъвършенствана версия на класическия дизайн с двойни носачи с неравна дължина, с индивидуален триъгълен носач в горната част и две обособени връзки в долната част. Двата блока на предното навиващо се окачване също по този начин включват амортисьорна технология на Multimatic с адаптивен макарен клапан (ASV), която може да избира от набор от настройки на амортисьорите в придвижване за милисекунди под софтуерен надзор. вместо нормалната единична пружина. Единият е по-мек от другия и за режим на писта, цялостното му компресиране с хидравличен механизъм усилва скоростта на пружината, като оставя единствено една единствена, по-твърда пружина в деяние. Това също по този начин понижава височината на каране с 40 mm спрямо настройката на пътя.

Кормилното ръководство е с рейка и зъбно колело и солидна стабилизираща щанга минава през предната част на V8.

Осемстепенната скоростна кутия с двоен съединител и задното окачване са инсталирани върху тръбна стоманена рамка в изцяло по-състезателна настройка, с хоризонтални вградени койлоувъри, закачени към задното, интегрално окачване с двойни носачи от тласкачи и кобилици. Подобно на предните койловъри, задните са основани на ASV технология и са свързани с предната част. Те също по този начин са оборудвани с две винтови пружини всяка.

Благодарение на инсталираната откъм гърба скоростна кутия, разпределението на тежестта е 50% начело, 50% откъм гърба и има променлива система за надзор на сцеплението, която лидерът може да контролира, без да движи ръцете си от колелото.

GTD има диря, която е съвсем 100 мм по-широка от тази на общоприетия Mustang, което дружно с солидните предни гуми с широчина 325 мм (по-широки от задните гуми на GT) усъвършенства сцеплението и завоите забележителна непоклатимост.

Спирачната мощ е от спирачките Brembo с карбоново-керамични дискове на всички места – проектирани да устоят на избледняване при повтарящи се натоварвания – а задните елементи се охлаждат от канален въздух.

Вдъхновен от стила от GT3 играч

На купувачите се предлага избор от 20-инчови ковани алуминиеви джанти или спомагателни магнезиеви детайли, моделирани на тези, носени от GT3 играч.

Аеропакетът явно е вдигнат съвсем на едро от GT3 спортен, с солидно хидравлично регулируемо задно крило, вентилиран челен похлупак, солидни въздуховоди, мощен челен сплитер и предпазващ вятъра заден дифузьор, повишаващ притискащата мощ при скорост и непоклатимост при завои.

Отвътре, GTD е по-близо до общоприетия Mustang, в сравнение с спортната кола, запазвайки цифровите екрани и общоприетата информационно-развлекателна система с функционалност за безжична актуализация на софтуера.

За отбелязване е обаче, че задните седалки са отстранени в името за понижаване на тежестта, предните седалки са сменени с подготвени за писта кофи Recaro, а въртящият се циферблат, вградената табела и лостовете за превключване са 3D отпечатани благодарение на исполин, извлечен от пенсионирани изтребители F22.

Ford не е не е дадена стойност за тежестта на GTD, само че карбоновите панели на каросерията и строгите способи за олекотяване значат, че е евентуално да наклони везните със доста по-малко от 1768 кг Mustang Dark Horse.

Допълнителен репортаж от Джеси Крос

]]>

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР