Новият Ford Focus, представен през април тази година, идва на пазара

...
Новият Ford Focus, представен през април тази
година, идва на пазара
Коментари Харесай

Новият Ford Focus ST ще е с механична или автоматична кутия по избор на клиента

Новият Ford Focus, показан през април тази година, идва на пазара по едно и също време в няколко модификации, в това число и повдигнатата Active и със състезателен кит ST-Line. Но с тях Синият овал няма да се спре, а ще предложи още “горещи ” модификации. Сред тях ще е пълноприводната RS с турбочетворка 2.3л, която ще е и хибрид с мотор-генератор, а оптималната и мощност ще доближи 400 к.с. Сега изплуваха любопитни детайлности за “междинния ” вариант ST.

Предишният Focus ST имаше двулитров бензинов мотор EcoBoost с мощ 250-255 к.с. /в замисимост от пазара и годината на производство/ и оптимален въртящ момент от 340-366 Нм. Имаше и вид с двулитров дизел 2.0 Duratorq, 185к.с./400 Нм. И двата варианта – бензиновият и дизеловият, обаче се куплираха единствено с шестстепенна механична предавателна кутия, а задвижването беше само на предния мост.

Преди се смяташе, че новият ST ще ползва или форсиран 1.5 л, или дефорсиран 2.3 л. Сега, обаче, изплува информация, че версията ST ще резервира бензиновия агрегат 2.0 л с изменени настройки и имайки предвид пакета Performance, може да се предположат 280 к.с. и 400 Нм. Дизеловият вариант също ще бъде непокътнат, само че с добавка от десетина “кончета ”. Освен хечбека ще бъде препоръчан и вариант комби ST.

Най-интересната оригиналност – освен механичната предавателна шестстепенна кутия Focus ST 2019-а ще се предлага и с вариант автоматик с лостчета на кормилото. По всяка вероятност това ще е новият, осемстепенен автоматик, появил се в новото потомство на “обикновенните ” Focus-и.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР