Новият филм на Роман Полански дава старт на CineLibri 2017.

...
Новият филм на Роман Полански дава старт на CineLibri 2017.
Коментари Харесай

Филм на Роман Полански открива CineLibri 2017

Новият филм на Роман Полански дава старт на CineLibri 2017. Голямото разкриване е в Зала 1 на НДК на 11 октомври от 19:00 ч. То ще бъде увенчано със зрелищно музикално-светлинно шоу, последвано от предпремиерна прожекция на новия филм на Роман Полански – „ По автентичен случай”.

Провокативният трилър е акомодация на едноименния разказ на Делфин дьо Виган, отличен с „ Гонкур” на гимназистите и премия „ Рьонодо”, и събира на екрана брачната половинка на режисьора Еманюел Сене и любимката на Бертолучи Ева Грийн. В рамките на събитието феновете ще могат да закупят със специфична отстъпка и българското издание на сензационната автобиографична книга „ Роман за Полански”.

С извънреден интерес се чакат и осемте кино лентата от конкурсната стратегия на фестивала, зад които стоят звездни имена като София Копола, Фолкер Шльондорф, Раду Михайлеану, Ферзан Озпетек и други Престижно жури в състав Бруно Куле, Кийра Чаплин, Дориана Леондеф и Илиян Джевелеков ще излъчи спечелилия, който ще бъде почетен с тазгодишната статуетка CineLibri „ за изкуството да превежда литературния материал на езика на киното”. Церемонията по награждаване ще се състои в Зала 1 на НДК на 14 октомври от 19:00 ч. и ще бъде съпроводена с прожекция на кино лентата „ Ана Каренина. Съдбата на Вронски” на режисьора Карен Шахназаров. Водещ на церемонията ще бъде Драгомир Симеонов.

Вече са в продажба и билетите за прожекцията в зала „ България” в петък, 13-и октомври, от 19:00 часа. CineLibri отбелязва 80-годишния празник на зала „ България с оркестъра на Софийска филхармония и специфична прожекция на „ Дама Пика “. Дългоочакваният нов филм на съветския режисьор Павел Лунгин е основан по претекстове от ексцентричната повест на Пушкин. Преди прожекцията ще прозвучат две арии от операта „ Дама Пика” на П. И. Чайковски в осъществяване на възхитителните солисти Мария Цветкова-Маджарова (сопран) и Росица Павлова-Инджева (мецосопран).

Тази година фестивалът ще се състои сред 11 и 22 октомври в София, Пловдив, Варна и още девет града в България. Освен прожекции на най-хубавите екранизации, основани през последните две години, фестивалът ще предложи атрактивна паралелна стратегия от киносъбития, обединени в няколко цикъла, документални продукции, късометражни филми, безвъзмездни прожекции, дни на разнообразни култури, пърформанси, срещи и полемики с блестящи персони от света на киното, литературата и музикалното изкуство. Почетни посетители на CineLibri 2017 са носителят на интернационалната премия „ Ман Букър “ Давид Гросман и един от основоположниците на немското кино – режисьорът Фолкер Шльондорф, чийто филм „ Завръщане в Монтаук” е включен в конкурсната стратегия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР