Новият филм на Драган Белогърлич Пазителите на формулата“ спечели две

...
Новият филм на Драган Белогърлич Пазителите на формулата“ спечели две
Коментари Харесай

Абсолютен триумф на филма „Пазителите на формулата“ в Локарно

Новият филм на Драган Белогърлич „ Пазителите на формулата “ завоюва две влиятелни награди на филмовия фестивал в Локарно . Вчера Белогърлич беше почетен с наградата Variety за най-хубав филм в селекцията на Piazza Grande, както и с премията Green Leopard, която се присъжда на филми със запаметяващо се обръщение.
Филмът „ Пазителите на формулата “, чиято международна премиера се състоя в Локарно, е единственият, спечелил две награди от фестивала . Това е и първата районна лента, показана в селекцията Piazza Grande.

Филмът, който приказва за човещина и съпричастност и споделя същинската история на скрития с десетилетия случай във Винчa през 1958 година, остави мощно усещане у експертното жури на фестивала, както и у критиците на влиятелното списание Variety.

 Locarno film fest PROMO

С две награди от Локарно, идната седмица екипът на „ Пазителите на формулата “ ще се показа пред многочислена аудитория на районната премиера в границите на главната стратегия на 29-ия кино фестивал в Сараево.

Уникалната история, основана на романа на професор Горан Милашинович, е написана от Вук Ръшумович, дружно с Огнен Свиличич и Драган Белогърлич. Авторският екип на кино лентата, воден от Белогърлич като режисьор, включва оператора Иван Костич, монтажиста Милена Предич, сценографите Йелена Сопич и Йована Цветкович, художника по костюмите Марина Вукасович Меденица и композитора Александър Ранджелович. Изпълнителен продуцент на плана е Горан Белогърлич.

Зад истинския план стоят продуцентските къщи Cobra Film и United Media , подсилен още от Euroimages, Creative Europe Media, Министерството на културата на Република Сърбия, както и от филмовите центове на Сърбия, Черна гора, Словения и Северна Македония. Филмът се популяризира от компанията Art Vista.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР