Новият епизод на аудиоподкаста на Dir.bg Trendy предлага дискусия с

...
Новият епизод на аудиоподкаста на Dir.bg Trendy предлага дискусия с
Коментари Харесай

Климатичните промени - въпросът за вината и необходимостите

Новият епизод на аудиоподкаста на Dir.bg " Trendy " предлага полемика с присъединяване на Димитър Коцев-Шошо, режисьор и жител, Апостол Дянков от Световния фонд за природата WWF и обичайните участници - Милена и Даниел. Темата са климатичните промени, какво не зависи и какво зависи от нас.

Чуйте го!

По въпроса с климатичните промени, научната общественост по света е единомислеща - индивидът въздейства на климата. Енергетиката, земеделието, производствата и превоза са главните причинители на измененията в климата и последващите проблеми - засушавания, само че и стихии, торнадо, наводнения, изгубване на растителни типове, климатични миграции и климатично-икономически бежанци.



51 милиарда тона парникови газове се отделят в атмосферата за година, което е главният ускорител на климатичните промени.

Изследователи на казуса като и филантропа Бил Гейтс в книгата си, или, оферират разнообразни трактовки и направления за размисъл и деяние.

, който европейската общественост възнамерява, също е подтекст, в който диалогът попада.

Научните заключения са, че въз основата на настоящето положение на нещата могат да се създадат обосновани догатки:

- До средата на нашето столетие климатичните промени могат да съкратят на половина добивите на жито и царевица в южна Европа.

- До 2060 година международният сграден фонд ще се удвои. Това е все едно всеки месец през идващите 40 години да прибавяме по още един Ню Йорк на планетата.

- До 2050 световното ползване на сила ще се увеличи с 50%. Ако нищо не се промени до тогава, въглеродните излъчвания също ще се усилят също с 50%.

- Повишението на междинните температури с два градуса няма да направи нещата просто 33% по-зле по отношение на покачване с 1,5 градуса, а със 100% по-зле.

- А при по-голямо стопляне - два пъти повече хора на планетата ще имат проблем с достъпа до питейна вода, а добивите от царевица в тропиците ще се съкратят на половина.

- Ще изчезнат доста от животинските и растителни типове, които познаваме.

- Сърдечносъдовите проблеми при хората, при по-високи температури, ще се покачат.

Енергия от възобновими източници. Спиране на замърсителите. Иновации. Това са съществени направления за превъзмогване на рецесиите в резултат на климата. А вие по какъв начин гледате на тези въпроси?

 Снимка: iStock by Getty Images/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg



Последвайте ни в: - -
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР