Новият датски крал Фредерик Десети изненадващо публикува книга само няколко

...
Новият датски крал Фредерик Десети изненадващо публикува книга само няколко
Коментари Харесай

Новият крал на Дания Фредерик X издаде книга

Новият датски крал Фредерик Десети изненадващо разгласява книга единствено няколко дни, откакто се възкачи на трона.  Датското кралско семейство разгласи публикуването на книгата в канала си в Instagram.  Публикацията включва откъс от книгата: " Аз съм индивидът, който съм. Ще се постарая да покажа това и като крал на Дания ".
Прочетете още
Книгата е озаглавена Kongeord. В дословен превод това значи " Словото на краля ", само че може да се преглежда и като отпратка към девиза, който монархът изрече за първи път от балкона на двореца Кристиансборг, откакто се възкачи на трона в неделя: " Обединени, отдадени, за Кралство Дания ".

Издателят на книгата Politikens Forlag споделя, че в книгата си крал Фредерик Десети приказва за концепциите, които стоят зад девиза му. В обява във Facebook издателите показват, че книгата е отдадена и на историята на Дания и на живота на краля " от млад, насилствен престолонаследник до зрял мъж, фамилен човек и монарх ". Мислите на краля са записани от създателя Йенс Андерсен.

Майката на Фредерик, кралица Маргрете Втора, разгласи абдикацията си в навечерието на Нова година след 52 години на трона и подписа формалната декларация в неделя. В момента на подписването на документа най-големият й наследник, 55-годишният Фредерик, стана новият държавен глава, написа Българска телеграфна агенция. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР