Новият член на КЕВР Пенка Трендафилова, сн. БГНЕС Напълно очаквано

...
Новият член на КЕВР Пенка Трендафилова, сн. БГНЕС Напълно очаквано
Коментари Харесай

Само един нов член влезе в КЕВР


Новият член на КЕВР Пенка Трендафилова, сн. БГНЕС

Напълно предстоящо единствено един нов член влезе в състава на Комисията за енергийно и водно контролиране, половината от който сякаш беше сменен с чоп, само че трима от комисарите се върнаха като един от тях смени партийната си принадлежност.

В четвъртък Народното събрание гласоподава кои от препоръчаните петима кандидати да попълнят " овакантените " места. Единствената конспирация и то много вяла бе дали Обединените патриоти ще съумеят да вкарат и трети собствен човек в деветчленната комисия. Без изненада ревизорът от НЕК Евден Николов не съумя да пробие.

" Воля " обаче вкара двама представители, откакто припозна досегашният член Георги Златев и човек на предприемача Христо Ковачки за собствен и го номинира да резервира поста си в енергийната квота. Напълно предстоящо другата номинация на партията на петролния фармацевтичен необут Веселин Марешки – Пенка Трендафилова за воден комисар, получи поддръжката на Народното събрание.

Одобрени бяха и досегашният член в региона на енергетиката Александър Йорданов, препоръчан от депутати от Патриотите, и Ремзи Осман от Движение за права и свободи като юридически комисар.

ГЕРБ и Българска социалистическа партия не участваха със свои претенденти. Тезата на ръководещите е, че не желаят да получават превес в самостоятелния орган, където към този момент имат двама членове – енергетик и юрист. Социалистите в началото имаха две вътрешни номинации, само че не ги внесоха. Причината е, че левицата е решила да резервира вариантите да нападна идното нарастване на цената на тока, въпреки че то едва ли ще е повече от 3 %, и да не бъде упреквана в съпричастност с сходно решение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР