Новият британски премиер Борис Джонсън, който в четвъртък проведе първото

...
Новият британски премиер Борис Джонсън, който в четвъртък проведе първото
Коментари Харесай

Правителството на Борис Джонсън - завой надясно и всички за Брекзит

Новият английски министър председател Борис Джонсън, който в четвъртък организира първото съвещание на своето държавно управление, сформира екип, в който значимите постове бяха заети от министри с десни възгледи и подкрепящи Брекзит. Ето главните имена в държавното управление на Джонсън:

Саджид Джавид

49-годишният Саджид Джавид, някогашен министър на вътрешните работи в държавното управление на Тереза Мей, се изкачва в йерархията, ставайки министър на финансите. Това е стратегически пост в миг, когато Англия се е запътила към Брекзит, който изключително при положение на излизане от Европейския съюз без договорка може да докара до съществени стопански усложнения. Джавид, който е евроскептик, наследник на пакистански имигранти, някогашен банкер и обожател на Маргарет Тачър, се разгласи срещу Брекзит по време на референдума през юни 2016 година заради стопански прагматизъм, само че поддържа Борис Джонсън в акцията за " Даунинг стрийт ".

Доминик Рааб

45-годишният ултралиберал бе назначен за министър на външните работи и вицепремиер. Рааб, който е разгорещен последовател на излизането от Европейски Съюз и има пояс по карате трети дан, е някогашен юрист по интернационално право. Той за малко бе министър по въпросите на Брекзит сред юли и ноември предходната година, преди да подаде оставка, като съобщи, че подписаната от Тереза Мей договорка за Брекзит е " неприятна за нашата стопанска система и за нашата народна власт ".

Майкъл Гоув

51-годишният евроскептик бе министър на околната среда в държавното управление на Мей. Борис Джонсън му предложи влиятелния пост на канцлер на херцогство Ланкастър, като той няма да дава отговор за избран сектор, само че на процедура ще бъде дясна ръка на премиера. Гоув ще има за задача да се занимава с подготовките за възможен Брекзит без договорка. Назначението му основава усещане, че той и Джонсън са се помирили, откакто Гоув си завоюва репутацията на изменник за това, че през 2016 година се обърна против приятеля си в конкуренцията за " Даунинг стрийт " след референдума за Брекзит.

Прити Пател

Пламенна привърженичка на Брекзит и съперник на еднополовите бракове, 47-годишната Прити Пател, която бе назначена за министър на вътрешните работи, бе принудена да подаде оставка през ноември 2017 година от поста министър на интернационалното развиване, откакто се срещна с израелски политици, измежду които и премиера Бенямин Нетаняху, по време на почивка в Израел, без да уведоми за това английското държавно управление.

Пател, която произлиза от индийско семейство, живяло в Уганда, преди да се пресели във Англия, е срещу хомосексуалните бракове и в предишното е изказвала поддръжка за връщането на смъртното наказване. Тя бе подложена на критика за свое изявление, че отпусканите от Англия помощи за развиване могат да бъдат употребявани като средство за договаряне на търговски съглашения в подтекста на Брекзит.

Джейкъб Рийс-Мог

Джейкъб Рийс-Мог, който ще управлява Камарата на общините, е измежду най-непримиримите евроскептици измежду депутатите, обединени в Групата за европейски проучвания. Рийс-Мог учи в " Оксфорд ", по-късно прави кариера в капиталова банка и е съосновател на хедж фонд. Той е католик, татко на шест деца и съперник на хомосексуалните бракове и абортите.

Мат Ханкок

40-годишният Мат Ханкок, който е някогашен икономист от Банк ъв Ингланд и една от набиращите известност фигури в Консервативната партия, остава на поста министър на опазването на здравето, който заемаше и в кабинета на Тереза Мей. През юни той се отдръпна от конкуренцията за установяване на правоприемник на Тереза Мей, с цел да поддържа кандидатурата на Борис Джонсън.

Амбър Ръд

Ръд бе определена за народен представител през 2010 година след кариера в областта на финансите и на икономическата публицистика. Тя поддържаше Тереза Мей във възхода й към властта - поддръжка, която й се отплати с постовете на вътрешен министър, а по-късно и на министър на труда. Ръд ще остане министър на труда в държавното управление на Джонсън, като ще дава отговор и за политиката за дамите и равенството.

55-годишната Ръд, която е известна с проевропейските си възгледи, неотдавна се сближи с последователите на Брекзит, като съобщи, че излизането от Европейски Съюз може да стане без договорка с Брюксел, което й донесе обвинявания в опортюнизъм.

Андреа Ледсъм

Ледсъм бе назначена за министър на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика.
Тя бе финалист дружно с Тереза Мей в конкуренцията за премиерския пост през 2016 година, само че загуби. 56-годишната Ледсъм е разгорещен последовател на Брекзит и подаде оставка от поста на водач на Камарата на общините през май поради противоречие със тактиката на Мей.

Елизабет Трус

43-годишната " Лиз " Трус, която е последовател на Брекзит и бе държавен министър на финансите в държавното управление на Мей, бе избрана от Борис Джонсън за министър на интернационалната търговия.

Джо Джонсън

47-годишният брат на Борис Джонсън, Джо Джонсън, е последовател на оставането на Англия в Европейския съюз и упорства за произвеждането на втори референдум. Той бе назначен за държавен министър в министерството на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (622)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР