Новият британски министър за Брекзит Доминик Рааб предупреди, че Лондон

...
Новият британски министър за Брекзит Доминик Рааб предупреди, че Лондон
Коментари Харесай

Великобритания обяви, че без споразумение с ЕС няма да плати такса "Брекзит"

Новият английски министър за Брекзит Доминик Рааб предизвести, че Лондон може да не заплати така наречен " сметка по развода " с Европейски Съюз, възлизаща на 39 милиарда английски лири (43.6 милиарда евро), в случай че не бъде реализирано комерсиално съглашение с евросъюза, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. Пред английският вестник " Сънди телеграф " Рааб уточни, че би трябвало да има " обязаност " сред това Англия да заплати сумата за излизането си от евросъюза и опцията за създаване на нови връзки с Европейски Съюз.

Той се базира на член 50 от Лисабонския контракт, който урежда процедурата за напускането на блока. Текстът изисква, когато преговаряме по съглашението за овакантяване, да има бъдещо рамково съглашение за новите връзки, които ще имаме с Европейски Съюз в бъдеще, тъй че двете неща са свързани, акцентира Рааб пред изданието.

Той добави, че не може едната страна да извършва своите задължения по договорката, а другата - не, или пък да се бави, или да не поема задължения. Рааб размени предходния английски министър за Брекзит Дейвид Дейвис, който подаде оставка преди две седмици в символ на митинг против проектите на премиера Тереза Мей за " мек " Брекзит, напомня " Асошиейтед прес ".

Англия и Европейски Съюз към момента са надалеч в постигането на единодушие по изискванията на ново комерсиално съглашение. Освен това Консервативната партия на Мей не е единна в позицията си каква политика за Брекзит да поддържа.

Всичко, което би трябвало да знаете за: След Брекзит (336)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР