Новият британски министър на отбраната е Грант Шапс, който наследява

...
Новият британски министър на отбраната е Грант Шапс, който наследява
Коментари Харесай

Грант Шапс, новият британски министър на отбраната: Безусловна подкрепа за Украйна

Новият английски министър на защитата е Грант Шапс, който наследява на поста подалия оставка Бен Уолъс, съобщи БНР.
Досега Шапс беше министър на енергетиката.

Премиерът Риши Сунак оповести тази сурин дълго чаканата смяна в кабинета, която предвиждаше и правоприемник на Бен Уолъс.

Още в първия си коментар Шапс даде обещание да продължи безусловната поддръжка за Украйна във войната ѝ с Русия. Само преди седмица той посети Украйна, договаряйки английска поддръжка за украинската нуклеарна енергетика.

Между другото това е пети министерски пост за Грант Шапс за по-малко от година. Политическите анализатори считат, че Шапс има значителен опит като министър в поредицата от държавни управления след 2010 година. Освен това той е считан за един от най-способните комуникатори в държавното управление, а при задаващите се общи избори следващата година това качество очевидно е ценено от Сунак и екипа му.

Реакцията измежду военните кръгове обаче е смесена, за какво някои считат, че мъчно ще запълни празнината, оставена от Бен Уолъс, поради неналичието на боен опит. От опозицията пък считат, че Сунак просто е назначил „ комфортен “ за него човек. На мястото на Грант Шапс като министър на енергетика е назначена Клеър Кутиньо.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР