Новият безжичен стандарт Wi-Fi 7 обещава в пъти по-високи скорости(снимка:

...
Коментари Харесай

Готови са първите чипсети за стандарта Wi-Fi 7


Новият безжичен стандарт Wi-Fi 7 дава обещание в пъти по-високи скорости
(снимка: CC0 Public Domain)

Broadcom разгласи подготвеност с първите чипсети за „ екосистемата Wi-Fi 7 ”. Обхващайки рутери, домашни и потребителски устройства, както и корпоративни „ точки за достъп ”, новите Wi-Fi 7 чипове удвояват скоростта на Wi-Fi 6 и 6E решенията, които са налични на пазара през днешния ден, заяви компанията.

В портфолиото артикули за „ екосистема Wi-Fi 7 ” има два модела, усъвършенствани за жилищни Wi-Fi точки за достъп, два за корпоративния пазар на Wi-Fi точки за достъп и един модел, който интегрира Wi-Fi 7 и Bluetooth 5, усъвършенстван за мобилни телефони.

има няколко функционалности, които го отличават от предходните генерации безжични технологии. На първо място това е поддръжката за транспорт на периодичност 320 MHz, която е двойно по-висока от в този момент употребяваните 160 MHz при 802.11ax мрежите.

От друга страна, става дума и за боравене с по-високи порядъци на модулация, като е налице поддръжка на 4096-QAM – това е много повече от 1024-QAM при 802.11a мрежите. Благодарение на тези две промени скоростта фрапантно се усилва.
още по темата
Наред с това би трябвало да се обърне внимание и на високочестотната многоканална работа. Идея тук е да се дефинира за обособените устройства кой канал за кое е подобаващ – без значение дали е 5 GHz или 6 GHz – тъй че да се комуникира най-добре във връзка с пропускателната дарба и понижаване на забавянията, разясняват от Broadcom.

Друг сериозен детайл при Wi-Fi 7 е потреблението на автоматизирана честотна съгласуваност (AFC). Това е развой за намаляване на евентуалните разстройства в на съществуващите 6 GHz оператори. Wi-Fi 7 с AFC ще донесе еластичност и оптимална продуктивност.

Взети дружно, тези функционалности разрешават на мобилния чип за Wi-Fi 7 да обезпечи 5 Gbit/s „ в ръцете ви още през днешния ден ”. Може би хората в този момент нямат потребност от такива огромни скорости, само че въпреки всичко по-високата пропускателна дарба и по-високите скорости способстват за цялостната успеваемост на мрежите и понижават тапите в трафика.

В взаимозависимост от сюжета, споделят експертите от Broadcom, технологията Wi-Fi 7 усъвършенства потенциала на безжичната мрежа с към пет пъти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР