Новият български игрален филм Сбогом, Джони“ ни показва неизбежната битка

...
Новият български игрален филм Сбогом, Джони“ ни показва неизбежната битка
Коментари Харесай

Нов български филм разказва за битката между доброто и злото в самите нас (кино предложение)

Новият български игрален филм „ Сбогом, Джони “ ни демонстрира неизбежната борба сред положителното и злото, която се случва в душите на хората.

Завладяващата история на лентата споделя за Кранки, който бива подложен на кръстопът. Тежки решения би трябвало да вземе по време на своя нелек живот, да заеме позиция от кой вид хора да бъде – да убива или да се самоубие, да е правилен или не на спасителя до себе си.

Забележителният Джони оказва помощ на Кранки да се избави от пандиза, само че по-късно го завладява напълно. Кранки се влюбва в момиче на име Ния и това основава още повече проблеми, тъй като Джони ненавижда любовта. Проблемът е, че с цел да се отървеш от Джони, би трябвало или да умреш, или да го убиеш. 

В лентата виждаме знаци за избора сред положителното и злото в самия основен воин. Премеждията му са метафора за борбата сред тъмнината и светлината у всеки от нас. А героинята и възприятията, които има сред двамата млади, символизират положителното у нас и битката за него.

В основните функции ще забележим Деян Георгиев (Кранки), Георги Керменски (Джони) и Християна Стоименова (Ния). В продукцията вземат участие и Тодор Танчев, Петя Силянова, Димитър Терзиев, Николай Върбанов, Диана Жечева - Досева, Петър Върбанов, Александър Димов, Павлин Петрунов и други

Деян Георгиев/Photo credit: knowbox.bg

„ Сбогом, Джони “ е вторият пълнометражен игрален филм на режисьора Константин Буров. Първият му подобен е „ Отрова за мишки “, който печели Награда за пълнометражен дебют на 32-рия фестивал на българския игрален филм „ Златна роза “, както и Награда за най-хубав сюжет на Българска кино академия през 2014 г. 

Сценарият на кино лентата е написан по романа на Марин Дамянов. Той е публицист и сценарист -  създател на сборници с разкази и романи като „ Абсолютно безнаказано ликвидиране “, „ Самурай от Надежда “, „ Сбогом, Джони “, „ Казусът Рози “ и „ Време за ликвидиране “.  Също по този начин е сценарист и съсценарист на редица игрални филми и документалните продукции.

Християна Стоименова/Photo credit: knowbox.bg

Главните артисти са забележителни сами по себе си. В основната роля на Кранки, публиката ще бъде превзета от Деян Георгиев. Той е артист, танцьор, хореограф и режисьор., като 2020 година печели най-престижния конкурс за хореографи в България – „ Маргарита Арнаудова “, а през 2021 г.  е номиниран за „ Икар “.

В ролята на Джони феновете ще видят Георги Керменски. Той взе участие във филмите „ План за възмездие ”, „ Отрова за мишки ”, „ Рибена кост “, „ Земя “, „ Краят на реката “ и други Освен това, сериалите „ Четвъртата власт “ и „ Недадените “.

Георги Керменски и Деян Георгиев/Photo credit: knowbox.bg

Ролята на Ния ще бъде въплътена от Християна Стоименова. Актрисата е приключила актьорско майсторство при проф. Цветана Манева и доцент Снежина Петрова в Нов български университет през 2017 г.  Дебютът си в огромното кино прави с ролята си в „ Сбогом, Джони “, като извършва и основните женски функции в късометражните игрални филми „ Copyright “ и „ Къщата “.

„ Сбогом, Джони “ цели да накара всеки да се замисли за сложния баланс, който би трябвало да поддържа у самия себе си. Красотата идва от фактът, че изборът сред тъмнината и светлината в душите ни е изцяло свободен. Но дружно с тази независимост идва и цялостната отговорност за нея.

Християна Стоименова и Деян Георгиев/Photo credit: knowbox.bg

Филмът е основан със забележителната отдаденост на целия екип, работил по него. Доказателство за това е фактът, че е сниман за 24 снимачни дни. Продуциран е от „ Доли Медия Студио “ с поддръжката на ИА „ Национален Филмов Център “. Негов режисьор е Константин Буров, като историята е приспособена от едноименния разказ на сценариста Марин Дамянов. До този миг „ Сбогом, Джони “ е взел участие на българските фестивали „ Златна роза “, „ София Филм Фест “, „ Аполония “, както и на интернационалните  в Котбус – Германия, KinEst Fest - Италия, Cinedays European Film Festival – Македония.

“Сбогом, Джони “ ще стартира да се прожектира от 5 май 2023 година в кината „ Арена “ на „ Александра филмс “, както и от „ Форум филм “ из цялата страна.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР