Новият Aston Martin Vantage, представен преди три седмици, става официален

...
Новият Aston Martin Vantage, представен преди три седмици, става официален
Коментари Харесай

Aston Martin Vantage с нова кола за безопасност във Формула 1

Новият Aston Martin Vantage, показан преди три седмици, става формален FIA Автомобил за сигурност във Формула 1. Той ще се появи за първи път във Формула 1 STC Saudi Arabian Grand Prix 2024. Това е четвъртият спортен сезон, в който особено оборудвани коли от английския производител на спортни коли извършват значими функционалности за сигурност във F1.

Този уикенд на Формула 1 STC Saudi Arabian Grand Prix 2024, особено оборудваната версия на Vantage ще води всичките 20 F1 спортни автомобила към пистата в обиколката на групировката, преди автомобилът да заеме мястото си на изхода от питлейна и да изчака в случай че е належащо, с цел да се намеси в спортни събития и да контролира темпото на надпреварата от Формула 1.

Задвижван от мощен, ръчно конструиран четирилитров, битурбо V8, новият Vantage създава 30 % повече мощ от своя предходник. Това ще подсигурява, че като автомобил за сигурност, той навлиза със светкавична скорост всякога в пистата, даже от спрян. Ефективността на пътната версия на новия Vantage е толкоз огромна, че не изисква никаква оптимизация на мотора за потреблението му като кола за сигурност на FIA като приспособена охладителна система и не е нужна по-голяма спирачна система.

За да обезпечи оптималната дарба за офанзива на спортната писта, Vantage има спомагателна, модифицирана аеродинамика на дъното, както и продължен и профилиран челен сплитер. За спомагателна притискаща мощ е инсталирано ново задно крило в персонализирана позиция с съгласуван борд на спойлера. Светлинната лента на FIA също получи ново аеропрофилиране, защото всяка милисекунда продуктивност е от решаващо значение, когато сте отпред на редица коли F1 с бързо охлаждащи се гуми.

На борда на Vantage Safety Car има обилие от системи, които поддържат лидера и пасажера до него в техните функции. Стандартните седалки са сменени с цел да държат водача на FIA Safety Car Бернд Майлендер и неговия навигатор устойчиво на място по време на бързите им обиколки. Изработената по поръчка централна подпора е оборудвана с превключватели за системите на FIA, както и екрани, показващи времената на обиколка онлайн, позицията на пистата на всички коли и изображението от задна камера.

Въпреки новата си функционалност колата за сигурност към момента е Aston Martin. Ето за какво интериорът е декориран с декоративни детайли в цвят Lime Essence, основан на спортните цветове на марката.

„ Истинско наслаждение е да карам Aston Martin Vantage “ - разяснява Бернд Майлендер, водач на FIA Safety Car - „ Колата идва от впечатляваща моделна линия, само че тази последна версия е най-бързата до момента. Първите ми усещания бяха доста позитивни, защото незабавно усетих подобренията в ръководството и, несъмнено, в продуктивността. Имаме потребност от кола, която е бърза и фокусирана, с цел да можем да реагираме бързо и безвредно, когато ни извикат за интервенция на пистата. "

Vantage предлага тъкмо това. Майландер сподели, че се е наслаждавал на шофирането на Vantage през последните три сезона и е разчувствуван, че в този момент е един от първите, които карат новия Vantage и неговата цялостна гама от характерности на най-хубавите спортни писти в света, които можете да изпитате.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР